USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському письменнику пророкують Нобелівську премію

3 Вересня 2010 11:59
Роман волинянина Володимира Лиса «Століття Якова» – не лише один з найвизначніших здобутків української літератури, але й явище світового масштабу – вважає письменниця Оксана Забужко.

За роман «Століття Якова» Лис удостоєний Гранд-корони за підсумками конкурсу «Коронація слова», - пише 3 вересня «Волинська правда».

У передньому слові до книги, що побачила світ у видавництві «Клуб сімейного дозвілля», Оксана Забужко зазначає: «Що ж, тепер, після «Століття Якова», склад «першого ешелону» сучасної української літератури доведеться переглянути – адже твір такого епічного масштабу й густини нечасто пишуть».

А під час презентації роману в книгарні «Є», коли вийшли у світ перші 5 тисяч примірників книги, вона зазначила: «Така людина, як пан Лис, просто мала з’явитися на нашому літературному небосхилі. Я чекала на це вже 17 років… Віднині українська література вже накачала достатньо м’язів, аби не просто доводити своє існування, а говорити світу щось своє, і вона має що сказати. Книжка «Століття Якова» являє собою справжнє століття української історії».

На думку голови правління благодійного фонду «Мистецька скарбниця» Тетяни Логуш, для Володимира Лиса «наступним визнанням може бути тільки Нобелівська премія».

Роман «Століття Якова» презентуватиметься під час п’ятого міжнародного літературного фестивалю та 17-го міжнародного форуму видавців у Львові, що пройде 16 – 19 вересня 2010 року.

Разом зі згаданим романом, письменник запропонує також книги «Графиня»(ПВД «Твердиня») та «Жінка для стіни» (видавництво «Богдан»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Viktor 69 Показати IP 3 Вересня 2010 13:03
Ну і хто цю нісенітницю додумався написати.... Лис, купи собі медаль героя і позбудься гемороя!!!
філолог Показати IP 3 Вересня 2010 14:18
Шкода Лиса, згорбився під тягарем слави і став ніби ще меншим. Доки дочекається Нобелівської премії, то його нерозкуплені і залоєні від перекладання з купи на купу романи в луцьких кіосках зносяться зовсім (нечитані).
Іван Показати IP 3 Вересня 2010 15:07
Ну це абзац.Оце писака, оце нобелівську премію,хто читає його цю дурню його.Не смішіть людей,а то кури попадають.
наталя Показати IP 3 Вересня 2010 16:11
коментарі заздрісників.. ви взагалі його книжку читали?
метео Показати IP 3 Вересня 2010 18:40
Краще на номінацію"МАРАЗМ ПСЕВДОСИНОПТИКА".Ніколи його прогнози не збуваються!
Я Показати IP 3 Вересня 2010 18:54
Я б краще Слапчуку премію дав
тома Показати IP 3 Вересня 2010 22:40
Хвора на недостатність чоловічої уваги Забужко вже геть з глузду зїхала!
Сашко Показати IP 4 Вересня 2010 08:03
Волиняни вже багато років хочут каменюками побити Лиса за брехню в погоді. Люди скосять траву на сіно, Лис обіцяє погоду, а сіно гниє. Лис - великий грішник. А все робить погоння за славою.
лучанка Показати IP 14 Вересня 2010 10:44
нащо ви так про Володимира Савича? це дуже розумна людина і кращий журналіст і прозаїк Волині. і це не лише моя думка. про погоду він написав заради експеременту а бабки завалили редакцію листами і просили ще писати. Почитайте його книгу про погоду, а синоптики не помиляються? що ви за люди? накинулись на нього...прикро, соромно що свої ж волиняни не цінують таку людину. Читайте його книги! а Забужко не остання людина в літературі і раз вона так думає то так і є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus