USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян частуватимуть медами, колядками і танцями

5 Січня 2011 16:19
На етно-фестивалі «Різдво у Волинській родині-2011» пригощатимуть медовухою, кутею, вчитимуть рідкісних колядок та роздаватимуть віфлеємський вогонь.
Як розповіла заступник директору департаменту культури та історичної спадщини Тетяна Гнатів, фестиваль розпочнеться 9 січня о 12:00 із запалення вогнем з Віфлеєму величезної свічі, яку виготовили медовари. А о 16:40 кожен бажаючий зможе долучитися до акції «Засвіти свою Зорю», запаливши власні свічки вогнем з Віфлеєму.
Впродовж дня на Театральній площі бджолярі з Центральної, Південної та Західної України пригощатимуть та продаватимуть мед та медівку, а також іншу лікувальну продукцію бджільництва. До слова, бджолярі збиратимуться на площі ще з 8 січня.
Окрім цього, на фесті можна буде посмакувати традиційними різдвяними стравами, придбати різдвяні прикраси, повчитися у майстрів народної творчості, етнографів, фольклористів, флористів виготовляти різдвяні іграшки.
Кульмінацією свята стане спільна коляда усіх присутніх на головній площі міста. Гнатів розповідає, що цьогоріч гостей фестивалю вчитимуть співати маловідомі волинські автентичні колядки з десятьма фольклорними колективами з усієї області.
Завершиться свято різдвяними вечорницями за участю популярних сучасних музичних гуртів у Палаці культури міста Луцька. Придбавши квиток (40-60 гривень), гості вечорниць зможуть послухати колядки у виконанні київської формації «Кант», бардів Віктора Пашника та Олекси Миколайчука з Вінниці, етно-рок-колективу «ТаРУТА» зі столиці, рок-вар’яте «КораЛЛі» з дією «Ангел Року» з Івано-Франківська. Також присутніх розважатимуть фольк-гурт «Чачка» та народні музики з Луцька.
Концерт розрахований на два дійства, а у перерві гості зможуть повчитися танцювати, колядувати, почастуватися варениками, кутею та медовухою.
Впродовж цього дня у Палаці культури міста Луцька відбуватиметься благодійна акція «З Різдвом у серці», у рамках якої триватиме збір подарунків, коштів для дітей-сиріт, самотніх людей похилого віку. Наступного дня маленькі колядники завітають в оселі самотніх літніх людей та дітей-сиріт і роздаватимуть подарунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus