USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Виставка «Простір Карпат» Олени Журавель у Галереї мистецтв

27 Грудня 2016 19:00
Луцька художниця Олена Журавель презентувала свою першу персональну експозицію «Простір Карпат» у малій залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України.

Представив мисткиню лучанам Володимир Марчук, голова Волинської організації НСХУ: «Олена Журавель вже протягом певного часу йшла до власної персональної виставки, ретельно до неї готувалася та відбирала найкращі свої роботи. Для художника його перша експозиція – дуже важлива і знакова подія, яка у багатьох відношеннях визначає його подальших творчий поступ».
Олена Журавель

«Темою моєї першої персональної виставки є Карпати, їхня неповторна краса, - розповіла авторка експозиції. – Я навчалася в Ужгороді, часто подорожую Карпатами, і кожного разу мене вражає природа, кольори, які, здається, змінюються щомиті. Прекрасні ландшафти, гра світла і тіней, подих вітру давали мені натхнення. Краса і творчість наповнюють енергією моє життя, бажанням творити».

У карпатських пейзажах Олени Журавель розгортаються простором неймовірні краєвиди у яскравій кольоровій палітрі. Енергетичні відтінки синього кольорову створюють дуже потужний ефект глибини і насиченості, а контрастність кольорів підкреслює гармонійність світло-тіней. Для втілення творчого задуму художниця використала акрилову техніку. Декілька пейзажів виконані також у акварелі – надзвичайно ніжні, витончені роботи.
На експозиції представлені також експериментальні роботи Олени. Це абстрактні етюди на Карпатську тему, у яких художниця візуалізує ті мінливі кольорові комбінації, до яких так уважно придивляється, милуючись природою гір.
Представити загалу власне мистецтво і відчути емоційний зв'язок з глядачем завжди прагне справжній художник. Тепло вітали Олену з персональною презентацією члени родини, друзі, колеги, гості Галереї мистецтв. На запитання про улюблені роботи Олени наймолодші члени родини відповіли, що їм не треба вибирати, бо подобаються усі картини! Глядачі відзначили позитивну енергетику полотен «карпатської теми», відгукнулись на легкість акварелей, вподобали натюрморти мисткині. Неформальності спілкування сприяв легкий фуршет з мандаринами та приємним вином.
Перша персональна виставка Олени Журавель триватиме ще протягом 3 тижнів. Завітайте до малої зали Галереї мистецтв побачити красу Карпат очима луцької художниці, висловити їй свої враження про роботи. Галерея мистецтв знаходиться на вул. Лесі Українки 24а, вхід вільний завжди. Вихідні понеділок, вівторок.
Довідка:

Олена Журавель народилася 1967 року у Луцьку. У 1975 році була відзначена своєю першою мистецькою нагородою у Луцькому палаці піонерів. Закінчила Луцьку художню школу у 1982 році, педагог – Галина Володимирівна Мельник. У 1993 році закінчила Ужгородський художній коледж декоративно-прикладного мистецтва імені А.Ерделі, викладачі: В.Петрецький, І.Дідик, В.Роман. З 2000 по 2014 роки працювала дизайнером інтер’єрів. В 2015 році закінчила Закарпатський художній інститут, викладачі: І.Небесник, В.Когутич, Л.Корж-Радько, П.Свалявчик. З 2000 року проводить активну виставкову діяльність. Брала участь у групових виставках у Луцьку, Ужгороді, Києві. Є учасницею та лауреатом численних мистецьких конкурсів.

Персональна сторінка художниці на сайті Галереї мистецтв НСХУ http://www.volart.com.ua/art/zhuravel_olena/

Фото автора

Марія Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
шанувальниця Показати IP 27 Грудня 2016 19:28
Який гарний синій колір! Мені дуже сподобалося. Поздоровляю художницю!
вася пупкін Показати IP 27 Грудня 2016 22:42
луцький арт- беззмістовний і жорстокий...
Лучанка до вася пупкін Показати IP 28 Грудня 2016 16:47
Вася пупкін а ти хотів глибоко змістовний та національно ідейний ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus