USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З волинських Ківерців почнеться «кінотеатризація» України?

20 Листопада 2010 11:43
Протягом двох-трьох років у селах і районних центрах України планується відкрити понад 1500 цифрових кінотеатрів.

Перша цифрова кіноустановка відкрилася у вересні в Білогородці Київської області, а 18 листопада відбулося відкриття нового цифрового кінотеатру в місті Ківерці Волинської області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури і туризму.

Проект з відновлення мережі районних та сільських кінотеатрів, який передбачає переоснащення кінотеатрів цифровими технологіями, реалізує Мінкульт у співпраці з Національною кіностудією імені Довженка.

Зокрема, передбачається, що кіностудія ім. Довженка забезпечить кінотеатри якісними фільмами національного та європейського виробництва, що підвищить інтерес глядацької аудиторії сіл і малих міст до сучасного кіномистецтва та сприятиме розвитку українського кінематографа в цілому.

Крім того, сільські кінотеатри зможуть отримати кінообладнання і підключити його до системи поширення цифрового контенту - кінофільмів, шоу, спортивних програм, а також отримати від кіностудії Довженка повну підтримку з питань організації функціонування кінотеатру. Очікується, що після того сільський кінотеатр за рахунок доходу від власної діяльності зможе самостійно купувати нове обладнання і збільшувати кількість кінопоказів за рахунок нових фільмів і програм.

Якщо в радянські часи в України налічувалося 25 тисяч кіноекранів, з яких майже 17 тисяч - у маленьких містах та селах, то зараз їх залишилося всього 180. У той же час, при населенні Україні в 46 млн. чоловік необхідно як мінімум 1-2 тис. сучасних екранів.

У прес-службі мінкульту відзначають, що завдяки цьому проекту Україна йде в одному напрямку з провідними країнами Європи - Норвегією, Швецією, Нідерландами, Німеччиною, які вже реалізували або реалізовують зараз подібні проекти з облаштування цифрових кінотеатрів у невеликих містах
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Lawbreaker Показати IP 20 Листопада 2010 19:14
Ага, тепер лишиться тільки правильну "кінохроніку" для населення придумувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus