USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зірки шоу-бізнесу дарували українкам заляпані нарциси. ФОТО

9 Березня 2010 18:53
8 березня, у свято жінок, відомі українці, серед яких співаки Василь Бондарчук, Павло Зібров, Вадим Красноокий, танцюрист Олександр Лещенко, а також активісти Коаліції громадських організацій  «За вільну від тютюнового диму Україну» провели акцію «Ти  – квітка! Бережи себе!».
 
Про це «Гучні імена» повідомила прес-служба Коаліції громадських організацій  «За вільну від тютюнового диму Україну».

На Майдані Незалежності вони дарували перехожим жінкам квіти – нарциси – в горщиках. Жінкам пропонували обрати: або звичайну, натуральну квітку, або квітку, яка покрита «смолою» – у вигляді чорної фарби з балончика.
Ці «чорні квітки» росли у рожевих горщиках, посипаних блискітками. Такі горщики символізували рекламу сигарет, якою сигаретні виробники – великі іноземні компанії – заманюють нових клієнток, молодих дівчат, та підсаджують їх на куріння.

Мета акції – привернути увагу до необхідності повної заборони реклами тютюнових виробів, а жінок – закликати не починати або кинути курити.
Чорною  фарбою були пофарбовані квітки у 16-ти горшиках зі 100. Саме стільки –  16% міських жінок є курцями. З них, за даними опитування КМІС у жовтні 2009 року, 8% курять регулярно та 8% періодично.

Такі ж акції, коли жінкам пропонувалась на вибір природня квітка чи порфарбована, пройшли, окрім Києва, також у Донецьку, Львові, Сумах, Сімферополі та Черкасах.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus