USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

У луцьких дитсадках можуть подешевшати гуртки

23 Березня 2018 19:41
Оплачуючи навчання дітей у гуртках у закладах дошкільної освіти Луцька, батьки платили й за комунальні послуги, що було враховано в єдину суму. Нині плату хочуть зменшити на 1-2 гривні на місяць, виключивши з тарифу оплату за комунальні послуги.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Головний спеціаліст управління освіти Орися Мушит пояснила, що звільнити від оплати «комуналки» хочуть батьків, діти яких відвідують платні гуртки.

«Враховуючи звернення батьків та керівників закладів ДНЗ Луцька, просимо звільнити батьків від плати за комунальні послуги, що зараз включено в оплату за гурток. Це десь 1-2 гривні на кожну дитину щомісяця. Загалом, заняття мали б проводитися за кошти місцевого бюджету, однак на це фінансування немає, тому чимало батьків готові отримувати платні послуги. Зауважу й те, що заняття проводяться в самих же ДНЗ, де вже відбувається процес навчання, кімнати та класи обігріваються, незалежно від того, чи є там додаткові гуртки чи ні», - пояснила Орися Мушит.

Натомість Анна Мовяк заявила, що депутати не мають права розглядати це питання і втручатися у господарську діяльність ДНЗ.

«Це не наша компетенція, ми перевищуємо свої повноваження, у вас логіка не працює», - дорікала депутат.

Однак головний спеціаліст управління освіти Орися Мушит запевнила, що порушень жодних немає, оскільки управління освіти є головним розпорядником коштів. Та додала, що на перспективу подібне питання винесуть і щодо шкіл Луцька.

Присутні підтримали пропозицію й рекомендують її ухвалити під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ір Показати IP 23 Березня 2018 23:52
Аж на 2 грн зменшать, ура, ото вже заживем!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus