USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

34 учні стали стипендіатами Фонду «Новий Луцьк». ВІДЕО

2 Вересня 2015 19:25
Кращі з кращих луцькі учні стали стипендіатами Фонду «Новий Луцьк». Програма, пояснюють в організації, впроваджена задля майбутнього міста, аби талановиті діти, здобувши якісну освіту, поверталися сюди і розвивали саме своє місто та свою країну.

Стипендії учням луцьких шкіл Фонд Ігоря Палиці призначає з 2012 року. За весь час стипендіатами стали близько сотні кращих учнів міста, і лише цьогоріч - 34 учні 9-11 класів з дев’яти шкіл. Відзначення талановитих школярів відбулося сьогодні, 2 вересня.

Усі стипендіати - переможці всеукраїнських олімпіад, конкурсів та змагань. За те, що вони стали кращими з кращих і не зупиняються на досягнутому, їм вручили подяки та фінансове заохочення. Так, протягом 9 місяців 2015-2016 навчального року вони отримуватимуть по 500 гривень щомісяця.
До слова, п’ятеро учнів з числа цьогорічних переможців вже не вперше виграють стипендії від Фонду Ігоря Палиці. Другий рік поспіль учениця гімназії № 21 Соломія Фраселюк разом з командою займає призові місця на Всеукраїнському турнірі з економіки, і другий рік поспіль всі учасники команди стають стипендіатами програми Фонду.
«Такі заохочення дають учням можливість і бажання чогось досягати. Ти отримуєш подяку за те, що ти робиш, отримуєш впевненість в тому, що треба вершити нові досягнення, і ти відчуваєш, що будуєш власне майбутнє», - вважає Соломія.

А ось для Олександри Колихан вручення стипендії стало сюрпризом. Дівчина ще не вирішила, на що витратить гроші. Але теж переконує: такі програми дуже мотивують вчитися. До слова, Олександра – призерка Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.


Зрештою, стипендіальна програма, пояснює засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, впроваджена задля майбутнього міста, аби ці діти, здобувши якісну освіту, поверталися сюди і розвивали своє місто та свою країну.
«Ми не філантропи, не меценати. Ми хочемо, щоб ви робили відкриття і великими досягненнями піднімали наші університети. За кордоном університети є центрами розвитку науки, при університетах діють найкращі лабораторії, там звершуються найкращі технічні досягнення. І такими мають бути наші університети. Сьогодні лише 10-15% студентів після закінчення навчання у наших вишах працюють за своїми напрямками. Але наші університети мають пишатися не статистикою того, скількох студентів набрали, а скільки з них працюють за професією. І вони мають ставати в чергу за такими студентами, як ви», - звернувся до стипендіатів Ігор Палиця.
Він переконаний, що ці учні вже сьогодні формують своє майбутнє, щоденно працюючи на свій потенціал. Кожен повинен розуміти, що навчання – це не диплом чи медаль. Навчання – це шлях до відкриття свого майбутнього. Це те, що дасть можливість у майбутньому пишатися своїми досягненнями та ім’ям.
Ігор Петрович додав: кращих з кращих Фонд супроводжуватиме й у подальшому навчанні. Не виключено, що сьогоднішні учні стануть стипендіатами студентської програми. Можливо, для найталановитіших відкриються грантові програми з навчання за кордоном, якщо в них будуть великі успіхи в науках, які можна розвивати в спеціалізованих вишах за кордоном.

Своєю чергою, голова правління Фонду Олександр Товстенюк повідомив, що в майбутньому Фонд приділятиме увагу навчанню не лише в школах і університетах, а й навчальному процесу в дитсадках.

«Я був дуже здивований, коли дізнався, що деякі діти, які йдуть в перший клас, не вміють читати. Тому ми будемо активно включатися в розвиток дошкільних навчальних закладів і дошкільної освіти. Хотілося б, щоб лучани і юні, і дорослі були освіченими, грамотними, читали багато книг, а не проводили багато часу перед комп’ютером і телевізором», - наголосив він.
Насамкінець менеджер Фонду «Новий Луцьк» Оксана Демчук додала, що цього року фонд розпочинає втілювати нову стипендіальну програму для школярів. Розмір премії тут буде більший, але й відбір буде жорсткіший, зі складнішими умовами.
Що ж до студентів, то для участі в програмі претенденти мають написати есе «Моя інвестиція в новий Луцьк», мати досягнення в навчанні, брати участь в конференціях і змаганнях.


Не виключено, кажуть у Фонді, що хтось з учнів, які сьогодні отримали стипендію, в майбутньому отримають підтримку і як студенти.
https://www.youtube.com/watch?v=Usofs4rQf4k
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 2 Вересня 2015 19:58
скільки вже за того палицю можна говорити
555 до 123 Показати IP 4 Вересня 2015 11:54
А про кого ще можна поговорити ???
234 Показати IP 2 Вересня 2015 22:30
Оксана дуже гарна. І розумна. Працювати з нею дуже приємно. Вдячні батьки.
мама до 234 Показати IP 3 Вересня 2015 12:16
Повністю вас підтримую!!! Ніколи не відмовить-завжди підтримає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus