USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Агропромисловий комплекс Іваничівщини переживає застій?

31 Жовтня 2008 11:30
В Іваничівському районі практично не застосовуватимуть мінеральних добрив для покращення майбутнього урожаю, оскільки на них у господарств немає коштів. Про це під час колегії Іваничівської райдержадміністрації розповів начальник районного управління агропромислового розвитку Теодор Гавінський, – повідомляє 30 жовтня репортер «Волинських Новин».
 
Як зазначила начальник управління економіки РДА Надія Яйчук, цього року не відбулося відчутних зрушень у галузі агропромислового розвитку. Не було виконано план по урожаю цукрового буряка, по молоку (показники на 19% менші, ніж минулого року) та м’ясу (на 6%). Натомість ситуацію врятував урожай зерна (124%), хоча, як зазначив потім Теодор Гавінський, для цього було затрачено менше ресурсів, ніж у 2007 році.
 
Також через нестачу коштів на міндобрива, за словами Надії Яйчук, цьогоріч посадили значно менше цукрових буряків – лише 215 гектарів із загальної площі розміром 984 гектари. Таку ситуацію начальник районного управління агропромислового розвитку назвав «повним провалом».
 
«Фінансовий стан сільських господарств надзвичайно важкий», – зазначив Теодор Гавінський. Окрім проблеми з урожаєм та посадкою, начальник звернув увагу присутніх на зменшення поголів’я тварин. Основна причина цієї проблеми, вважає він, – знову ж таки у відсутності коштів. «Господарства продають те, що можна продати, щоб розрахуватися за обов’язкові платежі», – пояснив головний аграрій району. Другою ж причиною є недостатність робочої сили, оскільки ніхто не хоче працювати за малу зарплату, яку можуть дозволити собі сільські господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus