USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Аптечні мережі Волині зловживали знижками на ліки, - АМКУ

1 Грудня 2015 18:09
Аптечні мережі Волині зловживали монопольним становищем на ринку. Про це інформують у прес-службі АМКУ.

"Волинське обласне територіальне відділення АМКУ (надалі - Відділення) при проведенні дослідження ринку виявило дії щодо встановлення у різних аптечних закладах мереж ТзОВ «Волиньфарм» та ПФ Аптека «Вестфарм» різного розміру знижки на лікарські засоби та вироби медичного призначення, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку шляхом застосування різних цін до рівнозначних угод з покупцями без об’єктивно виправданих на те причин", - йдеться у повідомленні.

Враховуючи вищезазначене та з метою запобігання порушенням конкуренційного законодавства Відділення надало обов’язкові для розгляду рекомендації про приведення цін до економічно обґрунтованого рівня обумовленого конкуренцією на ринку шляхом встановлення однакового розміру знижки на ліки для пільгових категорій населення (пенсіонери, діти війни, учасники та інваліди війни) у всіх аптечних закладах.

На виконання, наданих Відділенням рекомендацій, ТзОВ «Волиньфарм» та ПФ Аптека «Вестфарм» повідомили про їх виконання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 1 Грудня 2015 19:16
Вот дятлы! Теперь даже скидку на медикаменты больше чем положенного нельзя аптекам сделать, так как она выпадает из "конкурентних цін". А то, что аптека на этих скидках зарабатывает самый минимум, позволяя обнищавшим льготникам хоть на чём-то сэкономить, никого "не валит"!
Василь Показати IP 1 Грудня 2015 19:49
Ну такого ще не було. Наступне мабуть що буде "Аптека така-то порушила монопольне законодавство продаючи справжні ліки замість підробних, як продають усі"? А далі вже нема куди - верхня частина каналізаційної труби протилежної сторони земного шару.
Анонім до Василь Показати IP 1 Грудня 2015 21:24
Ну эти аптеки - сволочи! Ведь не позволяют нормальным ребятам заработать копейку!
Анонім Показати IP 1 Грудня 2015 20:33
Иными словами, аптеки будут наказывать за то, что они продают товар дешевле конкурентов.
124--- Показати IP 1 Грудня 2015 23:54
згідно норм - одна аптека на 4500 мешканців, а в нас - 1 на 1300 ! І про які дешеві ліки мова ???
добродій Показати IP 2 Грудня 2015 08:50
РЯТУЙТЕ!!!!!!! від антимонопольного комітету......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus