USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Багаті німці, кіно і реставрація. Як у Луцьк приваблюватимуть туристів

15 Листопада 2016 18:03
Туристичний розвиток Луцька коштуватиме міському бюджету 3 мільйони гривень найближчих два роки. Таке фінансування передбачається проектом Програми розвитку туризму у місті Луцьку на 2017- 2018 роки.

Про це стало відомо під час засідання комісії Луцької міької ради з питань фінансів та бюджету сьогодні, 15 листопада.

Як розповіла начальник управління туризму та промоції міста Луцька Наталія Бунда, документ спільно напрацьований з громадськістю, бізнесом, місцевими вишами. На 2 роки на цю програму просять 3 мільйони гривень: 1,7 мільйона на 2017 рік та 1, 3 мільйона на 2018 рік.

З її слів, 20% заходів, передбачених Програмою, - продовження заходів попередніх років. Але додаються й нові статті видатків. Зокрема, це стимули для активного залучення громадськості, підтримка туристичного бізнесу, маркетингові дослідження та оновлення стратегії туристичного розвитку.

Так, в рамках маркетингової кампанії планується дослідження та моніторинг туристичних потоків. Це, на думку Наталії Бунди, дасть можливість визначити туриста, який найчастіше приїжджає до Луцька, чим він цікавиться. Такий «портрет туриста» стане поштовхом для подальших дій. Приміром, якщо дослідження покажуть, що найбільше до Луцька приїздять поляків, то вектор промоції міста буде більшою мірою спрямований на популяризацію Луцька у Польщі, аніж, до прикладу, в Білорусі.

Також в Луцьку хочуть впровадити он-лайн систему збору інформації, так званий «туристичний барометр», щоб підрахувати потік туристів, оскільки наразі цифри про кількість відвідувачів Луцька – дуже приблизні. Наталія Бунда зізналася, що цю ідею запозичили зі Львова. Триватиме інформаційно-просвітницька кампанія «Я – лучанин». Планується розвивати туристичну інфраструктуру, співпрацювати з бізнесом, стимулювати їх покращувати сферу послуг.

Проте, зазначила начальник управління туризму та промоції міста, найперше тут орієнтуються на внутрішнього туриста. Тому для того, щоб презентувати Луцьк, працівники беруть участь в національних та регіональних туристичних виставках, встановлювали біл-борди у іших містах, зокрема, у Києві, оскільки в Луцька зі столицею добре транспортне сполучення.

Статтю про Луцьк опублікували в відомому туристичному журналі, розроблений мобільний додаток про Луцьк, проморолик. Луцьк став героєм телепередачі «Феєрія мандрів». Планується презентувати Луцьк у інших містах, привозити з собою, до прикладу, театр «ГаРмИдЕр», щоб знайомити українців з культурою міста, або ж рестораторів, які б презентували кухню Луцька.

Також планується розробити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію вежі Чарторийських, а на саму реконструкцію хочуть залучити грантові кошти. Заплановано підтримати клуби історичної реконструкції на суму 150 тисяч гривень, а 100 тисяч передбачити на конкурс громадських ініціатив саме цієї тематики.

До слова, окрім поляків та українців до Луцька планують кликати також і заможних німців, які, зі слів Наталі Бунди, залишають по кілька сотень євро в місті. Тому планується замовити поліграфічну продукцію про Луцьк німецькою мовою.

Крім того, з-поміж заходів Програми пропонується лобіювати питання зміни графіків руху залізничного транспорту, щоб оптимізувати туристичні потоки до Луцька, введення нових залізничних та автобусних маршрутів. Хочуть також відкрити для загального доступу Вежу Чорторийських, провести реставрацію Синагоги, облаштувати набережну річки Стир, вдосконалити систему туристичного ознакування міста.

Рівень обслуговування громадян закладами також хочуть покращити, реалізувавши кампанію «Князівська гостинність» (організація та проведення семінарів, тренінгів, пізнавальних поїздок, організація програм з обміну досвідом, проведення конкурсів для готельєрів, рестораторів та інших представників туристичного бізнесу).

Ефективність використання туристичних об’єктів запланували підвищити, впорядкувавши наявну історико-культурну спадщину на території заповідника у Луцьку. Планується створити нові туристичні маршрути, розробити напрямки туристичного маршруту «Шлях Гедиміновичів» та використовувати рекреаційні та туристичні ресурси Волинської області для розвитку широкої сітки туристичних маршрутів.

Туристичні об’єкти міста, на думку авторів Програми, повинні мати атракційну зовнішню підсвітку та ілюмінацію.

Окрім того, в рамках програми планують виготовити передпроектну пропозицію відновлення Ринкової площі та міської Ратуші із музеєм міста всередині в рамках проекту COMUS.

Загалом, члени бюджетної комісії підтримали Програму розвитку туризму Луцька і рекомендують затвердити її під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Треба Показати IP 15 Листопада 2016 18:52
бодель відкрити щоб привабити туристів!
Так до Треба Показати IP 15 Листопада 2016 21:56
І Бунду туди
завжди лучанка Показати IP 21 Листопада 2016 14:07
Туризм у Луцьку ОБОВ'ЯЗКОВО НЕОБХІДНО ПІДНІМАТИ!!! Я вже понад 4 роки не живу у Луцьку, оскільки проживаю у столиці. Однак часто буваю у рідному місті. Щоразу приїзджаючи сюди, серце щемить від того, що я бачу у міста величезний туристичний потенціал, який використовують не більше як на 5-10% і те, завдяки історичній складовій міста. Після подорожей Україною можу сказати, що тут є багато роботи, але цілком можливо зробити Луцьк туристичним, як це зробили у Львові. Звісно, Луцьк і Львів не слід навіть порівнювати між собою за кількість туристів, однак нам є чому повчитись у цього міста, не копіюючи його. Просто Луцьк повинен стати абсолютно унікальним і не порівнюваним з іншими містами, просто стати іншим і кращим з власними особливостями, за якими сюди турист повертатиметься знову і знову... Не одноразово я привозила своїх друзів та близьких на гостини до себе у Луцьк. Мої гості були приємно вражені привітністю лучан, та містом загалом. Однак всі, як один сказали, що бракує благоустрою: нормальних тротуарів по місту, особливо в дальній частині проспекту Волі; у парку бракує лоску, колесо огляду в жахливому стані, і ніхто не ризикнув на ньому оглянути панораму міста, хоча дуже хотіли; прибережна зона річки Стир теж потребує регулярного благоустрою і чиски, як берегу, так і дна річки... І це ще не всі зауваження. Нажаль, чи на радість сучасний турист потребує комфорту (особливо європейці), який ми не можемо надати в повному обсязі на сьогоднішній день. З готелів, особливо то і вибрати немає з чого. Готельний бізнес у Луцьку не дотягує до високого рівня, це підтверджують і перевірки проекту "Ревізор" і мої знайомі, які поділились відгуками зі мною. Немає такого еталону, у нас в цій галузі, щоб всі готелі відчували конкуренцію і прагнули досягути такого ж рівня. Таке враження, що просто розлінились... Дорогі лучани та урідовці міста! Наш Луцьк такий компактний, але такий затишний, що в ньому найменші недоліки кидаються у очі, тож давайте будемо більш уважнішими до них та намагатимемось їх виправляти. Я розумію, що те що бачиш щодня, видається цілком нормальним, але повірте, мені зі сорони їх дуже помітно. Упіхів та прогресу тобі рідний Луцьк! А я в свою чергу, буду намагатись привести як найбільше туристів сюди, щоб Луцьк залишився і у їхніх серцях!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus