USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Білоруси заздрять волинським коровам, бо вони – екологічно чисті

14 Серпня 2009 14:59
Науково-практичною конференцією «Проблеми та шляхи розвитку галузі м’ясного скотарства у сучасних умовах» на Волині вшанували 15-річчя створення волинської м’ясної породи великої рогатої худоби. Про це 14 серпня інформує репортер «Волинських новин».
 
На сьогоднішнє пленарне засідання до Ковеля прибули перші особи регіону - губернатор Микола Романюк та голова Волиньради Анатолій Грицюк. Саме з їхніх рук творці та сподвижники поширення цієї породи отримали почесні громади та подяки. Пан Романюк привітав учасників конференції та подякував волинянам за створення і за розвиток волинської м’ясної породи.
 
Очільник Волинської обласної ради Анатолій Грицюк зауважив, що у залі зібралася еліта сільськогосподарської галузі. Також пан Грицюк додав, що в Україні наразі дуже низький рівень споживання населенням м’яса, 32-34 кілограми на рік, а яловичини – узагалі 16 кілограмів, в той час як у світі цей показник сягає 85 кілограмів.
 
Під час науково-практичної конференції уже присутні зійшлися на думці, що у м’ясного скотарства на Волині є майбутнє.  Проте науковці і практики зауважили, що на шляху розвитку цієї галузі іноді виникають проблеми, адже виробництво м’яса в окремих випадках не відповідає науковому обґрунтуванню.
 
Білоруська делегація із Бресту, яка завітала на конференцію, відзначила високий рівень м’ясного скотарства на Волині, а експерти зауважили, що розкажуть про волинський досвід у сусідній державі, мовляв, у нас є чому повчитися.
 
Начальник головного управління агропромислового розвитку Анатолій Аршулік додав, що м\'ясо волинської м’ясної породи великої рогатої худоби  - екологічно чисте, адже воно «нагуляне» на природі і люди, які його споживають, не до кінця усвідомлюють, яку смакоту вони їдять. Наразі підприємці, котрі займаються розведенням цієї породи налагоджують співпрацю із ЄС та СОТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Серпня 2009 18:32
а ми зазримо білорусам, бо вони не переживають що будуть їсти завтра

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus