USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Боржникам за воду у Луцьку доведеться заплатити в рази більше

7 Жовтня 2015 09:19
КП «Луцькводоканал» закликає споживачів поспішити розрахуватися за воду, інакше доведеться заплатити в декілька разів більше.

Про це повідомили у прес-службі КП «Луцькводоканал».

Нагадаємо, загальна заборгованість лучан за послуги холодного водопостачання та водовідведення станом на вересень сягнула 6,2 мільйона гривень. Причому 96 % (майже 6 мільйонів гривень) заборгували жителі багатоповерхівок, а 4% ( 227 тисяч гривень) винен приватний сектор міста Луцька та 14 навколишніх сіл.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: СЕРЕД БОРЖНИКІВ ЗА ВОДУ У ЛУЦЬКУ – ВЛАСНИКИ «ЕЛІТНИХ» КОТЕДЖІВ. ФОТО

КП «Луцькводоканал» доводить до відома споживачів, що з 1 вересня в Україні змінилися ставки судового збору. Відповідно,

якщо споживач боргує підприємству за використані послуги водопостачання та водовідведення, то при зверненні водоканалу до суду, боржнику доведеться відшкодувати крім суми боргу, ще й судовий збір, розмір якого збільшився в 5 разів і становить 1218 гривень.

Коментує начальник юридичного відділу КП «Луцькводоканал» Анна Мисюк (на фото) – «У випадку невиконання споживачами своїх зобов’язань з оплати за послуги з водопостачання та водовідведення, КП «Луцькводоканал» звертається до суду з метою подальшого примусового стягнення суми боргу. Чинне законодавство передбачає, що під час задоволення позову чи видачі судового наказу, суд щоразу вирішує питання про стягнення з боржника на користь водоканалу окрім основної заборгованості (незалежно від її суми), судові витрати, які були сплачені позивачем під час звернення до суду. З 1 вересня ставка судового збору зросла в 5 разів.

Для прикладу, якщо людина заборгувала водоканалу, скажімо, 100 або 200 гривень, у разі задоволення судового позову чи видачі судового наказу, боржнику доведеться заплатити водоканалу разом із судовим збором приблизно 1500 гривень (у разі позовного провадження).

Окрім того, під час примусового виконання рішення суду чи судового наказу органами державної виконавчої служби, на боржника у відповідності до Закону України «Про виконавче провадження», покладається обов’язок сплатити виконавчий збір в розмірі 10% від суми позову».

До слова, протягом 9 місяців водоканал подав до Луцького міськрайонного суду 452 заяви про видачу судових наказів щодо боржників на загальну суму 1 мільйон 850 тисяч гривень. З них, станом на 1 жовтня

уже розглянуто і передано до

виконавчої служби 290 судових наказів на суму більше мільйона гривень. Таким чином, сума загального боргу перед Водоканалом при зверненні в суд автоматично зросте для боржника на 1218 гривень. при позовному

провадженні, або на 609 гривень при наказному провадженні. Крім того, за несвоєчасну оплату та нарощення боргів, неплатникам крім матеріального аспекту доведеться відчути на собі ще й побутові негаразди (водоканал залишає за собою право обмеження абонента в послугах водопостачання та водовідведення).

«Луцькводоканал» вкотре звертається

до лучан з проханням вчасно розраховуватись за отримані послуги. «Знайте, якщо Ви отримали попередження від працівників водоканалу і проігнорували його, ваша справа невдовзі буде в суді! І тоді Вам доведеться заплатити в декілька раз більше. У разі скрутного фінансового становища, радимо укласти договір реструктуризації. Не зволікайте! Ми завжди готові до діалогу», - йдеться у повідомленні.

Адреса підприємства: Луцьк, вулиця Дубнівська, 26, 1 поверх, Відділ збуту підприємства, довідки за телефонами: 28-40-40, 28-40-48.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 7 Жовтня 2015 09:42
Чому не відключають боржників ?
Лучанин до лучани Показати IP 7 Жовтня 2015 14:25
Водоканал подає до суду при умові, що є заборгованість за споживачем понад 5 тис грн ....
Ярослав Показати IP 7 Жовтня 2015 09:47
Так, заганяйте бідних людей у ще більшу прірву. Потрібно створити комітет і пройтися по квартирам боржників, якщо ж там дійсно у неплатника шикарна квартира, то сміло вручати повістку в суд за несплату боргу. А якщо люди дійсно не витягують сучасні тарифи зі старими зарплатками, то вже не заганяти цих людей ще далі в темне безпросвітне місце. А пропонувати реальні варіанти виходу, розбивати баорг на частини які людина зможе реально гасити
Василь до Ярослав Показати IP 7 Жовтня 2015 10:37
Це ви зараз написали з точки зору нормальної розумної людини. А тут бізнес і нічого крім бізнесу. Справа в тому що одна певна структура під назвою "д" з назвою "у" створює умови коли люди мають в безвиході заради виживання плювати на які-небудь цінності та обкрадати і вбивати один одного. В усьому світі це називається те*о*измом, а в нас перемогою.
Луцьк Показати IP 7 Жовтня 2015 10:14
Це правильне рішення. Думають самі розумні не платять і все. А через них інші страждають
УКРАЇНА Показати IP 7 Жовтня 2015 11:21
А те що на почтах поставили програми, якщо не заплатиш за газ то і інші комун.послуги не заплатиш. Хто за це буде відповідати?! Може УРЯД.?! Чи знов населення.
Міла до УКРАЇНА Показати IP 7 Жовтня 2015 12:42
Це де таке було? Спокійно плачу на пошті тільки за те що хочу. І в банку плачу за те що хочу і без комісії. Те що буває на пошті дівчата не спитають чи треба вам за те платити і роздрукують квитанцію, то таке буває. Але можна прийти і розрахуватись суто за воду, світло чи газ.
Україна до Міла Показати IP 7 Жовтня 2015 13:59
На центральній на Кривому Валу Це було 3 жовтня. Незаплатила комун.послуги Так мені повідомила працівниця пошти.Програма не спрацьовує без оплати за газ. Успіху Вам.
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2015 13:36
Водоканал подає до суду при умові, що є заборгованість за споживачем понад 5 тис грн ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus