USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівництво, заправка, котлован в центрі Луцька - що кому заважає?

11 Червня 2015 18:34
У Луцькій міській раді запевняють, що розібралися з документацією забудовника по проспекту Волі – необхідні документи є. Втім, виникла ще одна проблема – забудовник не може продовжити роботи, бо поряд облаштували газову заправку. Тим часом котлован може нести загрозу руйнування сусіднього будинку.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в центрі Луцька 20 соток землі перетворили на величезний котлован, з якого вивозили пісок. Чиновники з міськради казали, що дозвіл на будівництво не давали, а забудовник натомість запевняє – необхідні документи є.

Тоді під час виїзного засідання спеціальної комісії Луцькради щодо інспекції незаконних будівництв, 8-го червня, місцева жителька Катерина Сухомлин розповіла, що коли розпочали будівництво, то КамАЗами вивозили пісок, і від руху вантажівок у її квартирі все дзвеніло – будинок, мовляв, «ходуном ходив».

Зауважимо, лучанка ходила на прийому громадян до міського голови, де заступник головного архітектора міста Ярослав Матвіїв запевнив, що управління містобудування та архітектури міськради жодних дозволів на початок будівельних робіт ТзоВ «Буд-Трейд» по проспекту Волі, 44а не видавало.

Натомість представник фірми Юлія Кухарчук у коментарі для ІА Волинські Новини запевнила, що роботи виконують згідно з відповідними документами, які отримали в Луцькій міській раді.

Вивчивши усі документи, член спеціальної комісії, депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук розповів, що підстави для робіт у забудовника дійсно є. А проблема в тому, що поряд розташована незаконна газова заправна станція, відповідно, у котловані не можуть проводити будівельні роботи, а пустуючи він може зсунутися та нанести шкоду будинку, який поряд.

«Ми побачили, що у власності забудовника був будинок й колишній ресторан «Дорожний», нам представили на них документи. Окрім того, у Юлії Кухарчук є папери, які підтверджують, що власниця змінила цільове призначення земельної ділянки під будівництво багатоповерхового будинку з офісними приміщеннями.

Єдиним конфліктом у цій ситуації є те, що забудовник не може отримати містобудівну документацію для продовження робіт, адже знизу розташована заправка. Зауважу, ситуація склалася така, що коли забудовник отримувала документи, то газової заправки не було.

Це місце перевірили фахівці із архбудконтролю й поінформували, що роздачу газу встановили на заправці незаконно. І тут, ніби, колапс: забудовник мала документи і не встигла завершити роботи, а поряд незаконно встановили газовий пункт заправки, що тепер «зв’язує» руки забудовнику», - коментує ситуацію Євгеній Ткачук.

Він додає, що у зв’язку з цим, комісія звернулася в прокуратуру, аби ті перевірили законність встановлення заправки із газовим обладнання.

Щодо того, чому вирили величезний котлован, член комісії пояснює, що під будівлями була каналізація на глибині біля 5 метрів, її перенесли.

«Забудовницю просили швидше продовжити будівництво й вивести «0», аби не було відкритого котловану, щоб зливи не спричинили зсув і не пошкодили будинок, який поряд. Також я рекомендував забудовниці знайти порозуміння з мешканцями. Вона пообіцяла облаштувати дитячий майданчик, можливо, і допоможе з ремонтом самого будинку», - каже депутат.

Він додав, що на місці спеціалісти обстежили будинок, який розташований поряд з котлованом, пошкоджень приміщення не виявили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
111 Показати IP 11 Червня 2015 18:59
Газова не законна а бензинова як
дідо Показати IP 11 Червня 2015 19:06
Ну от і ладнінко, все порішали. Слюсар Ткачук вивчив документи і сказав .що всьо путьом.
Anonymous Показати IP 11 Червня 2015 21:32
Поганому танцюристу репродуктивні органи мішають, а погані танцюристи, в свою чергу, заважають бізнесу! Якось так... Хоч монастир будуй - недовольні будуть! А робочі місця холуям не потрібні, ОК, сидіть без роботи!
він Показати IP 11 Червня 2015 22:08
Я так розумію що видані державними органами дозвільні документи нічого не варті пока не порішаєш питання з жителями а втих апетити нормальні що на стрілецькій що тут. А потім говорим про залучення інвесторів та про створення робочих місць.і всім цим керує майже народний депутат із самопомічіце вже як бізнес у луцьку
кирпич до він Показати IP 11 Червня 2015 23:03
то знов усенко юлька заварила як бабки збить на вибори ,чи шо
Сусіди Показати IP 11 Червня 2015 23:10
Схоже "Забудовник і К" вирішили полюбовно питання із владою і та закрила очі. Крім документів на землю - нічого не має. Містобудівних умов - немає, затвердженого проекту - немає, дозволу на будівництво - немає, дозволу на початок буд. робіт - немає, дозволу на підготовчі роботи - немає. Архітектор міста визнав, що ділянка містить містобудівні обмеження-поруч АЗС. Так про яку законність робіт можна говорити? Ткачук раз попіарився по пр. Соборності і хватить. 10 тис. грн. там закопав - тепер є шанс назад повернути...На теперішню владу надії мало. Самі розберемось....
Прикол Показати IP 11 Червня 2015 23:14
Нафіга там дитячий майданчик, коли в будинку немає малих дітей?
Розумово відсталим Показати IP 11 Червня 2015 23:32
Це рішення не Ткачука а рішення комісії в яку входять мешканці будинків експерти депутати працівники МВС і МЧС
Сусіди до Розумово відсталим Показати IP 11 Червня 2015 23:42
Розумово переднім : "Вивчивши усі документи, член спеціальної комісії, депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук розповів, що підстави для робіт у забудовника дійсно є." Ти їжака бачив? Ні. А він таки є......
Лучанин Показати IP 11 Червня 2015 23:45
Хто створює корупцію? Ярослав Матвіїв запевнив, що управління містобудування та архітектури міськради жодних дозволів на початок будівельних робіт ТзоВ «Буд-Трейд» по проспекту Волі, 44а не видавало. Депутат Євгеній Ткачук: підстави для робіт у забудовника дійсно є". Кого з них треба гнати і карати?:
він до Лучанин Показати IP 12 Червня 2015 09:35
Гнать матвііва бо його управління не уповноважене видавати дозолів ляпає як з переляку.але верхомцинізму є те щовін видав мцстобудівні умрви на стрілецьку а тепер заявляє про незаконність будівництва.правильно сказав про нас німецький політик
Лучанка Показати IP 12 Червня 2015 10:55
Шановні! Для чого ця стаття? Щоб узаконити будівництво? Хай всі дозвола розмістять із фото на сайті, тоді можна буде все перевірити, а так лише чужі коментарі та домисли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus