USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівництво молодіжного житла в Україні зазнало краху

23 Вересня 2009 15:49
Рахункова палата України заявляє про зрив державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки. Про це повідомляють «Волинські Новини».
«За наслідками аудиту Рахункова палата відзначає – державна програма забезпечення житлом молоді на 2002-2012 роки практично зірвана», – повідомляється в прес-релізі відомства.
Згідно з документом, пільгові кредити на житло в 2008 році одержало менше 1% осіб, зареєстрованих в Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.
За даними аудиту Рахункової палати, до 1 січня 2009 року недобудованим залишалося житло по 1113 пільговим кредитам на загальну суму 220 мільйонів гривень. У черзі на поліпшення житлових умов до 1 січня поточного року офіційно знаходилися 122 тисяч молодих сімей, – пише Оглядач.
Як відзначає Рахункова палата, в даний час Держфонд сприяння молодіжному будівництву через обмежене бюджетне фінансування не в змозі в повному об\'ємі виконувати свої функції.
«Фонд з державної спеціалізованої фінансової установи перетворюється на іпотечну комерційну (організацію) з розвиненою інфраструктурою і можливостями залучення бюджетних коштів», – наголошується в документі.
У прес-релізі також повідомляється, що в бюджеті на поточний рік за програмою забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки коштів не передбачено, тоді як кошти, надані в рамках програми «Часткової компенсації процентної ставки кредитів комерційних банків молодим сім\'ям і самотнім молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла», задовольняють існуючу потребу на 39,5%.
«Як наслідок, в першому півріччі 2009 року виплата компенсацій здійснювалася із затримкою в 3-6 місяців, що призвело до утворення простроченої кредиторської заборгованості і нарахування штрафних санкцій до позичальників, а також зробило неможливим виконання ними зобов\'язань перед банками», – мовиться в повідомленні Рахункової палати.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus