USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Будувати ТЕС на Волині хоче фірма-«одноденка», зареєстрована в Англії «у церкві»

6 Жовтня 2016 12:59
Фірма Continental Project Development Ltd, яка готова вкласти 540 мільйонів у будівництво теплоелектростанції на Волині, зареєстрована у Великій Британії в приміщенні, де знаходиться Церква християнського спірітуалізму. Статутний капітал фірми – 100 фунтів стерлінгів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, іноземна компанія готова вкласти 540 мільйонів євро в побудову теплоелектростанції в Іваничівському районі Волинської області. Також, готові інвестувати в розвиток волинської шахти №10.

Зауважимо, що потенційні учасники проекту вже встигли підписати меморандум про партнерство та співпрацю по реалізації інвестиційного проекту будівництва ТЕС «Волинська генерація» з Іваничівською РДА. В цьому документів знаходимо назву фірми-інвестора - Continental Project Development Ltd.

Меморандум про співпрацю from Ivan Savych

Відповідно до інформації реєстру юридичних осіб Великої Британії Companies House, фірма-інвестор була заснована в квітні 2016 року, тип її власності – приватне акціонерне товариство. Офіс компанії знаходиться в Англії, за адресою 1st Floor 2 Woodberry Grove, Finchley, London, England, N12 0DR.
Сертифікат про реєстрацію from Ivan Savych
Відповідно до відкритих даних, тут же розташовані офіси компаній EJ GLOBER POINT LIMITED, LUMINO MIRRORS LIMITED, EMPIRE ACCESS LTD, MAXWEST PROPERTY SERVICES LIMITED, MANTEESTON GROUP LIMITED, EXPLORER UK HIKING LTD, ONLINE MARKETING GLOBAL SERVICES LTD, SLS NATIONWIDE LTD, ACCURATUS PSC ACCOUNTING SERVICES LTD та ще з десятка інших.

Ще більше питань викликає той факт, що відповідно до інформації сервісу Google Maps, за цією адресою розташована так звана Церква християнського спірітуалізму.
Скориставшись сервісом Google Street View можемо зробити висновок про те, що будівля за вказаною адресою виглядає наступним чином.


Директором компанії є громадянин Норвегії, юрист Per Magnus Falnes.
Саме він володіє 100% акцій компанії-інвестора – в його розпорядженні 100 акцій номінальною вартістю в 1 фунт стерлінгів кожна.
Тобто, загальна вартість акцій компанії, яка хоче будувати ТЕС на Волині за півмільярда євро становить 100 фунтів.

Відтак, сумнівним виглядає те, що компанія, зареєстрована декілька місяців тому в церкві, зі статутним капіталом в 100 фунтів, дійсно має серйозні наміри інвестувати півмільярда євро у Волинську область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Шацьк Показати IP 6 Жовтня 2016 13:14
Давайте краще побудуємо на Волині термінал прийому зрідженого газу. Катар - Індійський океан - Середземне море - Атлантика - Балтика - Вісла - Буг. Будемо постачати газ до інших областей, а для волинян ціну на газ встановимо пільгову.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 13:15
бомжа помили, постригли, приоділи - от і новий директор для міжнародної інвестиційної компанії :) а якщо зробити пошук по фото директора, то від гугла отримаємо несподіванку: "Скорее всего, на картинке Владимир Борисович Гройсман"
123 Показати IP 6 Жовтня 2016 13:15
Нормально, ВН ростуть на очах!
Запорожець Показати IP 6 Жовтня 2016 13:30
Вот так борьба с коррупцией! Чисто пагрузински или паамерикански, или паеврейски...
Че до Запорожець Показати IP 6 Жовтня 2016 14:08
Звичайна офшорна компанія, з номінальним акціонером та директором. Реальний бенефіціар - поки загалу невідомий. Не є платником податків на території Великобританії. При реалізації інвестиційного проекту на дану компанію, скоріше за все, будуть перераховувати певний % коштів, отриманих на реалізацію проекту в т.ч. й бюджених. Напевно, за послуги типу інжинірінг, консалтинг і т.д., скільки фантазії хватить. Іншими словами частину коштів спи....ь, пардон - покладуть собі в кишеню..... Добре хоч компанія англійська (престижно), а могли б і з яким не будь Белізом чи Панамою підписати чи взагалі з лижним інструктором. Справа Каськіва живе та перемагає. От така зрада....
Че Показати IP 6 Жовтня 2016 13:57
Звичайна офшорна компанія, з номінальним акціонером та директором. Реальний бенефіціар - поки загалу невідомий. Не є платником податків на території Великобританії. При реалізації інвестиційного проекту на дану компанію, скоріше за все, будуть перераховувати певний % коштів, отриманих на реалізацію проекту в т.ч. й бюджених. Напевно, за послуги типу інжинірінг, консалтинг і т.д., скільки фантазії хватить. Іншими словами частину коштів спи....ь, пардон - покладуть собі в кишеню..... Добре хоч компанія англійська (престижно), а могли б і з яким не будь Белізом чи Панамою підписати чи взагалі з лижним інструктором. Справа Каськіва живе та перемагає. От така зрада....
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 14:03
Черговий раз показуцє рівень Іваничівських чиновників та членів постійної комісії обласної ради з питань бла-бла-бла......Шикарний інвестиційний проект. А ще рекомендую надувати повітряні кульки, виставляти їх на сонце, а потім нагріте повітря з них випускати у себе дома для обігріву.
Чоткий паца Показати IP 6 Жовтня 2016 14:59
Відповідальність за невиконання як завжди відсутня!!!!!
Хлоп Показати IP 6 Жовтня 2016 15:11
На мій погляд, нехай 540 мільйонів євро зайдуть хоч від будь-кого. Але ж не зайдуть! Це абсолютно нереальна цифра на сьогодняшній день. Питання в іншому, що хоче мати ця "фірма" від Іваничівської РДА? Впевнений, солідний шмат землі на 50 років без будь-яких гарантій щодо своєї інвестиції. На цьому все і завершиться.
Хлоп до Хлоп Показати IP 6 Жовтня 2016 15:14
Дуже просто перевіріти реальний стан справ - надати перелік побудованих ТЕС цією шановною англійською компанією в інших країнах.
Переможець Показати IP 6 Жовтня 2016 17:11
Дуже приємно за шановних Волинян! Люди на Західній Україні не байдужі до майбутнього свого регіону і дуже оперативно реагують на дії державних службовців. Журналісти в першу чергу повинні вивчити питання, чому перша зустріч (практично пізнавальна з Волинським регіоном і проблеми використування місцевого вугілля) і підписана тільки ініціаторами даного проекту. Чому не було підписано ніяких договірних зобов"язань, а тільки Меморандум, для того щоб підготовити інвестиційний пакет документів для громади: - проект має бути виконаний по Державній Програмі "Державно-приватне партнерство"; - в першу чергу це екологічна складова на навколишнє середовище; - максимальне використання обладнання українських виробників; - зайнятість місцевого населення, в першу чергу шахтарів і робітників допоміжних спеціальностей; - великі податки в місцеву громаду. Напишіть будь ласка, який Інвестор без відповіді на ці питання зможе заключати інвестиційну угоду чи інший документ. Хто буде покривати витрати на підготовку та погодження всіх передінвестиційних погоджень. На зустрічі у Голови Іваничівської районної ради були присутні інші Інвестори, та ніхто не побажав фінансувати поередні технічні погодження. Тому замість подяки далекоглядності розвитку регіону, закінчення будівництва шахти № 10 та гарантованому споживанню вугілля, заміни російському газу власними ресурсами, ми почали ганьбити добре діло. Волинь, дуже привабливий регіон, і коли за кошти інвестора ми підготуємо Інвестиційну пропозицію--- ФІНАНСУВАТИ ДАНИЙ ПРОЕКТ БУДЕ ЧЕРГА,навіть з українських енергетиків.
Переможений до Переможець Показати IP 6 Жовтня 2016 21:20
Одного з претендентів з статутним капіталом у 100 фунтів журналісти у даному матеріалі показали. І невідомо, які були б шанси на перемогу Continental Project Development Ltd. без оприлюднення "шаленої" економічної діяльності даного "підприємства". Я, особисто подібні матеріали вітаю. Цікаво провести аналіз всіх конкурсантів та яка кількість офшорних "прокладок" бере участь у цьому конкурсі.
Переможець Показати IP 7 Жовтня 2016 08:03
Інвестор від Іваничівської РДА не хоче безплатно земельної ділянки, ніяких коштів і гарантій від держави. Ні один Інвестор не перерахує кошти прямо РДА або державі Україна, а тільки через спільні підприємства- які зараз не можуть забрати свої заведені кошти в Україну. Мені дуже цікаво, хто сьогодні зможе предоставити інвестиційний проект на ТЕС та профінансувати - КРІМ КИТАЮ.
Переможець Показати IP 7 Жовтня 2016 09:38
Коли буде створено в україні підприємство, вся інформація буде предоставлена громаді і журналістам. Такі великі кошти може надати тільки банк, а не фізична особа. На зустріч в РДА вся інформація буде в оригіналах надана. Можете ВИ інвестувати проект, ми згідні на співпрацю.
Гiрник Показати IP 7 Жовтня 2016 19:54
Ми тупi та лiнивi i засремо все що завгодно аби нiчого не робити тiльки красти, ось основнi коментарi. А може щось спробуэмо зробити корисне?Спробуэмо розiбратися? I журналiсти згадають що таке журналiстика, а не проституцiя. А волинянам бажаю ,бути твердими заради майбутнього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus