USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Буревій «погосподарював» на Любешівщині на понад 17 мільйонів гривень. ФОТО. ВІДЕО

12 Червня 2009 14:37
Негода обійдеться Любешівщині принаймні в більш ніж 17 мільйонів гривень, – 11 червня інформують «Волинські Новини».
 
У Любешівському районі триває ліквідація наслідків буревію, що лютував 10 червня. На постраждалу територію прибудуть Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та міністр МНС України Володимир Шандра.
 
За попередніми оцінками, оприлюдненими центром пропаганди  ГУ МНС України в Волинській області, збитки, завдані стихією населенню та сільськогосподарському комплексу, сягають приблизно 17,5 мільйонів гривень.
 
Нагадаємо, що раніше озвучавалася значно менша сума завданих збитків.
Довідково:
 
Несприятливі погодні умови, про які попередили синоптики, першими торкнулися північних районів Волинської області. Найбільше збитків – у Любешівському районі на Волині.
Увечері 10 червня більш ніж 15 хвилин на території Любешівського району лютував сильний вітер, шквальні пориви якого сягали 25 метрів за секунду, дощ з градом. У результаті знеструмлено 24 населених пункти на території Любешівського району, пошкоджено понад 200 житлових будинків та господарських споруд, 15 об’єктів соцкультпобуту, значних пошкоджень зазнали сільськогосподарські посіви та лісові насадження. Троє людей зазнали незначних травм.
За попередніми оцінками, збитки, нанесені стихією населенню та сільськогосподарському комплексу, сягають близько 17,5 мільйонів гривень.
З перших годин на місці події працювали рятувальники. Упродовж ночі після буревію вони розчищали від повалених дерев автошляхи, зокрема, й трасу міжнародного сполучення.
Наступного дня працівники МНС проводили розчистку любешівського парку культури та відпочинку. Центральна алея парку була повністю завалена зламаними та вирваними з корінням деревами. Щоб навести лад на території парку, бригаді рятувальників знадобилося близько десяти годин. Окрім того, працівники пожежно-рятувальних підрозділів допомагали громадянам прибирати повалені дерева та стовпи ліній електропередач від дерев, що впали.
Зараз місцеві рятувальники звільняють від повалених дерев територію дитсадка № 3 у смт Любешів та наводять лад на зруйнованих дитячих майданчиках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus