USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Частина чиновників на Волині не поспішають робити бюджетні витрати відкритими

1 Серпня 2016 17:28
Службові кабінети на порталі «Є – data» досі не зареєстрували у двох райдержадміністраціях на Волині, попри необхідність виконання Закону «Про відкритість використання публічних коштів».

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

Важливим питанням лишається забезпечення публічності використання бюджетних коштів. Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, незважаючи на неодноразове інформування протягом року щодо необхідності виконання Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» досі не зареєстрували службові кабінети на порталі «Є – data» Іваничівська та Шацька райдержадміністрації. Посадовець зауважив, що 14 липня у Шацьку команда проекту провела семінар із цього питання.

Голова ОДА Володимир Гунчик нагадав, що сьогодні, 1 серпня, вступає в дію Закон «Про публічні закупівлі» в частині органів місцевого самоврядування, місцевих районних адміністрацій та місцевих бюджетів. Чиновники вищого рівня працюють у цьому напрямку з 1 квітня цього року. Він просив посадовців районного рівня зареєструватися на відповідних порталах, адже віднині голова ОДА не має можливості допомогти їм робити винятки. Вже завтра голів РДА, міських голів та голів об’єднаних територіальних громад закликають бути готовими доповідати з цього питання.

Нагадаємо, що загалом в Україні 76 тисяч розпорядників коштів зобов’язані створити електронні кабінети на порталі «Є – data» і звітувати щокварталу (комунальні та державні підприємства - щороку). Розробники порталу розповідали, що проблеми створює те, що 40% українських державних бюджетних організацій не мають облікових систем, а 30% - не мають якісного інтернету і навіть не можуть зайти на портал, аби внести дані.Ще на початку червня Волинь демонструвала найкращу динаміку у збільшенні кількості зареєстрованих кабінетів за місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Розпорядники Показати IP 1 Серпня 2016 17:38
А як голова може домогти "цього" не робити? Це не корупція,бува?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus