USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через війну в Лівії подорожчає бензин

21 Березня 2011 10:00
Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в понеділок на тлі інформації про бомбардування силами коаліції цивільних і промислових об'єктів у Лівії.

Про це повідомив "Кореспондент" .

Інвестори побоюються, що збереження нестабільності на Близькому Сході може призвести до перебоїв з постачаннями чорного золота, свідчать дані торгів.

Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 08.05 мск зросла на 1,89 долара, або на 1,87% - до 102,96 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 1,93 долара, або на 1,69% - до 115,86 долара за барель.

"Бахрейну зараз приділяється навіть більше уваги, ніж Лівії. Основний фокус на Саудівській Аравії та Ірані, ці дві країни зараз - порохові бочки, підірвати які може Бахрейн", - розповів агентству Bloomberg керуючий директор сіднейського Commodity Broking Services Pty Джонатан Барратт.

У четвер РБ ООН прийняла резолюцію, яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Муаммара Каддафі. Військова операція почалася в суботу, в ній беруть участь США, Великобританія, Франція і низка інших країн.

Сили коаліції вже випустили по об'єктах ППО Лівії 110 крилатих ракет. За інформацією лівійських офіційних ЗМІ, коаліція завдала ударів по цивільних об'єктах у великих містах, у тому числі Тріполі, Бенгазі і Зуварі, і нафтосховищах в районі Місрати, в результаті чого там спалахнули пожежі. За даними західних ЗМІ, кількість жертв серед мирного населення в результаті авіаударів коаліційних сил досягла 64.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus