USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому дорожчає долар? ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

25 Березня 2014 23:33
Через паніку навколо валюти курс 11 гривень за долар - ще не межа. Експерти пояснили, чому долар може дорожчати і далі.

Доларові гойдалки тривають. У вівторок, 25 березня, американська валюта знову сягнула 11-ти гривень, йдеться у сюжеті ТСН.

Експерти пояснюють подешевшання національної валюти панікою. Люди забирають гривневі депозити і одразу намагаються придбати долар. Таким чином, банки його закуповують. А що більше треба іноземної валюти, то дорожчою вона стає на міжбанківській біржі.

Тим часом у банках долар купити можна. Але навіть якщо валюта потрібна не для збереження коштів, а для бізнесу, знайти її все ж проблематично, оскільки продають порційно.

Експерти радять людям не створювати ажіотаж навколо дорогого долара, бо він може як піднятися вище, так і впасти в ціні. Тоді люди навряд чи виграють на різниці курсів.

"З точки зору платіжного балансу, золотовалютного, курс зростати не повинен. Курс зростає виключно тому, що дуже багато охочих, навіть паніка скуповувати долари. А якщо спитати людей, навіщо вони скуповують долари – вони не пояснюють", - зауважив експерт Олександр Охріменко.

Нагадаємо, що експерти прогнозують падіння гривні до кінця року. Аналітики вважають, що долар трохи подорожчає, а економіка почне відроджуватися у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
БОГДАН Показати IP 26 Березня 2014 12:28
Отак,у всьому винні прості люди та їх =паніка=.Раджу прочитати передову статтю газети =Експрес= за 20.03.14 р: =Кубів та Шлапак спекулюють на гривні=. .Виявляється, Кубів(керівник Нацбанку) та Шлапак( міністр фінансів) тісно пов"язані із нинішнім олігархом Коломойським Вони ,постійно рефінансують на мільярди гривень в приватні банки,які пов"язані з Коломойським, Потім спекулюють отриманими коштами на валютному ринку і валять курс гривні. Щось подібне при Ющенко робив голова тодішнього .нац.банку Стельмах .Доречі , скільки розмов було на українських телеканалах про того ж Коломойського ,що він за свій рахунок заправляє військову техніку ,яка протистоїть у конфлікті із Росією. .Насправді,як повідомив= Вісник державних замовлень=,=Укртатнафта= (власник Коломойський ) виграла тендер на породаж бензину українській . армії на суму 187 міль. гривень за максимально можливими цінами .Напрклад, бензин марки А-92 (станом на 1.03)- по 15.4 гр. за літр. При цьому реально конкурсу постачальників пального на тендері не було.Слава новому українському непідкупному та некорумпованому уряду Турчинова- Яценюка.!!!
Леонід до БОГДАН Показати IP 27 Березня 2014 10:10
Розумію невдоволення урядом, але потрібно знати (або хоча б погуглити) що вага бензину і літри - різні речі. "бензин марки А-92 (станом на 1.03)- по 15.4 гр. за літр" - за 1 кг. За літр ціна становитиме 11,32 грн.
БОГДАН-Леоніду Показати IP 27 Березня 2014 12:15
Не потрібно мене ловити на слові. Цифру ціни бензину дещо діійсно подав неточно,хоча суть від цього не змінилась.Подаю зануді Леоніду точну цифру ціни бензину А -92-15378 гри. за тонну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus