USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чому відмовили у ремонті дороги поблизу школи № 27

26 Червня 2017 17:06
Замість того, щоб кошти, передбачені на будівництво школи №27 у 55-му мікрорайоні міста, лишалися неосвоєними, їх пропонують спрямувати на капітальний ремонт вулиці Липинського, що поряд зі школою-довгобудом.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 червня.

Як повідомила директор департаментів фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, пропонують зменшити на 10,5 мільйона гривень субвенцію державному бюджету на будівництво школи №27 та спрямувати ці кошти на капітальний ремонт вулиці Липинського, що поряд зі школою-довгобудом.

Заступник міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що цьогоріч ухвалювали рішення щодо виділення 20 мільйонів гривень на будівництво школи і 50% коштів вже виділили. Якщо ж говорити про школу як комплекс, у нього входять також дороги. Доки погода дозволяє освоїти кошти на капітальний ремонт дороги влітку, їх хочуть використати, а згодом виділити 10,5 мільйона на будівництво школи з коштів перевиконання міського бюджету за перше півріччя (перевиконання очікують у розмірі 30 мільйонів гривень).

Він зауважив, що не думає, що через ухвалення такого рішення зупиниться будівництво школи, адже раніше говорили про 29 мільйонів, які обіцяли виділити з Державного фонду регіонального розвитку. Натомість наразі немає інформації про те, що будь-який бюджет долучиться до фінансування будівництва школи, окрім міського бюджету та коштів, які виділяє Кабмін.

На запитання члена комісії Павла Данильчука про те, скільки потрібно коштів для завершення будівництва школи, Григорій Пустовіт відповів, що спочатку кошторис становив 88 мільйонів, наразі виділили 40 мільйонів гривень на будівництво школи, а цьогоріч у плани входило виділення 49 мільйонів, тож наразі варто знайти оптимальне рішення для використання коштів. Григорій Пустовіт повідомляв, що наразі оперативно треба вирішити проблему підтоплення школи і облаштування зливової каналізації, що можна зробити у рамках ремонту вулиці Липинського.

Не погоджувався з тим, що ремонт дороги пов'язаний із будівництвом школи депутат Тарас Шляхтич. З його слів, питання ремонту вулиці Липинського не належить до питання підтоплення школи, воно пов’язане з підтопленням будівлі ДНЗ. З його слів, вулиця не дотична до школи і її ремонт був запланований у 2016 році. Мешканці мікрорайону, мовляв, не підтримують ідею зняття 10,5 мільйона з будівництва школи та спрямування їх на ремонт вулиці. Також депутат нагадав, що рішення про виділення 20 мільйонів цьогоріч на будівництво школи ухвалювали раніше члени бюджетної комісії міськради.

На запитання Павла Данильчука про те, коли можуть бути завершені ремонтні роботи на вулиці Липинського, директор департаменту ЖКГ Юрій Крась зазначив, що ремонт зможуть завершити за 3-3,5 місяця. Так, закладена частина зливової каналізації на вулиці Липинського, але там відсутня дорога. Минулого тижня виїздили на місце та вирішували, яким чином відвести дощові і талі води від садочка та школи.

Своєю чергою, Григорій Пустовіт наголосив, що парти для школи можна закупити і у жовні-грудні, як і здійснювати роботи всередині приміщення, натомість ремонт дороги потрібно здійснити якнайшвидше. З його слів, відремонтувати дорогу просили мешканці мікрорайону, які спілкувалися з ним та з виконувачем повноважень міського голови.

Голова комісії Борис Смаль відзначив, що, якби депутати були впевнені, що завдяки виділенню 10 мільйонів школа буде відкрита вже 1 вересня, цю суму не зачіпали б. Наразі замість того, щоб гроші просто лежали на рахунку та не використовувалися, їх пропонують спрямувати на ремонт інфраструктури навколо школи. Паралельно шукатимуть кошти для спрямування у подальшому на ремонт школи.

Григорій Пустовіт зазначив, що для завершення будівництва школи потрібно не менше 70 мільйонів, тож виділення 10 мільйонів не вирішило б питання. Тому на численні звернення мешканців мікрорайону вирішили добудувати дорогу.

Він наголосив, що міськрада – єдина, хто повністю виконав свої фінансові зобов’язання торік, виділивши 10 мільйонів на будівництво школи. Щодо виділення наступних 10 мільйонів, не було зобов’язання про їх виділення саме у липні-серпні, тому нічого не зміниться, якщо їх спрямують на будівництво школи у жовтні-грудні.

Радник голови ОДА Тарас Яковлев зауважив, що зняття цих 10 мільйонів може призвести до того, що будівельники припинять роботи та законсервують будівництво і підрядник покине об’єкт. Тому він вважає, що краще не знімати кошти, а замість ремонту вулиці Липинського облаштувати доріжку вздовж парадного входу до школи, зробивши звідти відведення води.

Борис Смаль заперечив, зазначивши, що рішення не є сигналом забудовнику чи ОДА, а просто є господарським рішенням. Його суть полягає в тому, щоб краще використати кошти замість того, щоб вони лежали на рахунку.

Пропозицію Тараса Шляхтича виключити цей пункт з проекту змін до бюджету члени комісії не підтримали. Також не здобула підтримки пропозиція Павла Данильчука виключити цей пункт, одночасно доручивши департаменту фінансів та бюджету знайти кошти для капітального ремонту вулиці Липинського за рахунок коштів перевиконання міського бюджету за перше півріччя.

У підсумку, члени комісії не підтримали проект рішення про внесення змін до міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus