USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Чому Волинь віддала майже 7 мільйонів за вакцину проти сказу

27 Травня 2013 17:58
Завершились торги, ініційовані Головним управлінням ветеринарної медицини в області на предмет закупівлі фармацевтичних препаратів. Так, у бюлетені з’явилась інформація про те, що за кошти державного бюджету придбали 555 тисяч доз вакцини, - інформує «Під прицілом».

Головне управління ветеринарної медицини в Волинській області придбало у ТОВ «Укрветпромпостач» рекомбінантнуа антирабічну вакцину «Броварабіс V-RG, Brovarabies V-RG» для імунізації м’ясоїдних тварин. Загальна вартість операції становить 6571200 гривень.
Препарат «Броварабіс V-RG» призначений для вакцинації диких тварин, в межах профілактичних заходів проти сказу.

Як повідомив заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Сергій Войтюк, цей препарат закупили в рамках державної програми імунізації тварин проти сказу. Програма реалізується з минулого року і заходи з вакцинації проводяться вже вдруге. Таким чином, препарат буде поширено у 10 так званих «буферних» районах області, які межують з іншими країнами.

Препарат розсипатимуть з літака

«Сьогодні мала вже початись процедура у Закарпатській області, там всього 3 райони. Потім вони полетять на Львівщину, там трохи більше. Ну, і тоді вже - до нас. Думаю, з наступного понеділка вони вже будуть в нас. Вони проводитимуть поширення препарату з літака, так званого кукурудзника. Це не розпилення. Сама вакцина, це капсули з активною речовиною, яка міститься у брекетах. Брекети роблять з різного роду мясної чи то кісткової муки, вона гарно пахне і лисиця добре на той запах йде», - розповів Сергій Войтюк.

Зокрема, за його словами, брекети з вакциною будуть розкидатись по лісах. Усім займатиметься компанія-постачальник, яка сама ж і наймає літаки для розповсюдження. На місцевих же ветлікарів покладається єдине завдання – контролювати, як тварини споживають вакцину і звітувати про усе.

Євросоюз поверне затрачені гроші

Однак, яким чином волинським ветлікарям вдасться проконтролювати, чи добросовісно компанія провела засипку препарату по лісах – Сергій Войтюк не розповів. Разом з тим, він наголосив на тому, що вони (ветлікарі - автор), мають лише отримати контрольну партію вакцини і розкласти вручну. Саме по ній мають надати звіти, наскільки вакцина споживається тваринами.

«Вакцина споживається дуже добре. Звісно, сума велика, але я вам скажу, що в нас поки і спалахів сказу такого не зафіксовано. Це все робиться для того, аби попередити потрапляння хворих на сказ тварин до Євросоюзу і поширення сказу там. Тож прийняли рішення обробляти саме ці прикордонні райони. Звісно держава такі гроші виділяє, то не наші гроші – державні, але, кажуть, потім за результатами та звітністю Євросоюз має нам повертати ті гроші», - повідомив заступник головного ветеринарного лікаря області Сергій Войтюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
заздрю Показати IP 27 Травня 2013 19:22
Класна тєма: чистої води разводилово держави на бабки)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus