USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чорничний бізнес Волині поповнив бюджет на 4 мільйони

7 Серпня 2015 08:48
Чорничний бізнес на Волині додав бюджетам 4 мільйони гривень. Таку суму податкових платежів сплатили заготівельники волинської чорниці та іншої дикорослої продукції до бюджетів всіх рівнів. Про це інформують у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Як свідчить аналітика Управління, 3 мільйонів гривень, сплачених заготівельниками дарів лісу, поповнили місцеві бюджети, а 246 тисяч гривень – це перерахована сума військового збору із придбаних у волинян ягід чорниці та ожини. Окрім того, до держбюджету сплатили також майже 800 тисяч гривень ПДФО.

«Загалом тенденція щодо надходження податкових платежів до бюджету нинішнього року дещо перевищує минулорічні показники. Тому ми систематично зустрічаємося з представниками заготівельного бізнесу з тим, щоб з’ясувати їх можливості щодо заготівлі і спрогнозувати надходження в бюджет. Звичайно, що ми переконуємо всіх учасників заготівельного бізнесу працювати легально і сплачувати належні податки в бюджет, оскільки громади повинні отримати кошти із заготовленої на їх території лісової продукції», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Оскільки чорничний сезон добігає кінця, то голови територіальних громад спільно з фахівцями ДФС на місцях повинні подбати, щоб із заготівлі ожини, грибів та лікарських рослин місцеві бюджети теж отримали належні податки, - наголошують в ГУ ДФС Волині.

За станом на 6 серпня 2015 року загалом в області заготовили 1314,94 тонни дикорослої продукції, із цієї кількості 1250,8 тонни – це заготовлена з комерційною метою чорниця.

Нині у переліку заготівельників, які егально здійснюють свою діяльність, - майже сорок підприємців та комерційних структур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 7 Серпня 2015 09:11
10 тонн коштує 900 000 грн. висновки такі з 90 000 000 заплатити 1 % податку))) не здається вам зо хтось нас дурить)))
ю Показати IP 14 Серпня 2015 18:08
ціна занижена навіщо ці ліміти якби була конкуренція ціна була б 100 грн за кг люди б мали гроші і бюджет також екологія не постраждала б так наприклад як від суцільних вирубок. ми живемо в царстві дурості. і сам не гам - і комусь не дам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus