USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Чи вигідно на Волині відмовлятися від опалення на газі

1 Грудня 2014 14:00
Вартість виробництва теплової енергії у закладах бюджетної сфери області проаналізували у Волинській облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 грудня.

Перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев поінформував про результати аналізу затрат котелень, які переобладнані у 2014 році на тверде паливо, у порівнянні із затратами цих котелень за умови їх роботи на газі. З його слів, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, максимальна вартість гігакалорії тепла становить 931, 86 гривні, що, з його слів, доволі рентабельно для інвесторів.

В області планують здійснити реконструкцію 20 газоспоживаючих котелень, встановивши там твердопаливні котли. Для цього використовуватимуть кошти приватних інвесторів. Розрахунковий обсяг вивільнення природного газу після реалізації цих проектів – 2,6 мільйона метрів кубічних. Програмою зацікавилися наразі сім компаній.

За станом на кінець місяця, з його слів, випадків перевищення рекомендованого тарифу не допущено. Майже у всіх котельнях, де здійснюється реконструкція з переведення із газового на твердопаливне опалення, собівартість виробництва теплової енергії на газу вища від тарифу, рекомендованого розпорядженням голови ОДА. Для підтвердження своїх слів, він навів таблицю вартості виробництва теплової енергії у випадку використання газу в закладах бюджетної сфери Волині.
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець

«Подивіться, там є Іваничівська спеціалізована школа-інтернат. Вартість гігакалорії тепла на газу 1042 гривні, а в нас 932 гривні максимальна вартість гігакалорії твердопаливної. Це відповідь на ту бодягу, яку веде облдержадміністрація з «великим» директором школи-інтернату. Тому я прошу порахувати збитки, які несе школа, і виставити ці збитки тому директору до оплати», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Він звернувся до голів райдержадміністрацій та керівників бюджетних установ, наголосивши, що газ – це «матеріал агресора», а також це економічно недоцільно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучани Показати IP 1 Грудня 2014 14:06
Гунчик безграмотний. Для опалення дровами ще потрібно три кочегари на зарплаті з податками.Складувати потрібно дрова,зберігати ,сушити. І в кінці вийде, що газ дешевший. Або Гунчик хоче вислужитися перед Києвом за економію газу.
Анонім до лучани Показати IP 1 Грудня 2014 19:48
Комбінати, фабрики порошенка працюють на газу і все добре ага?
опо Показати IP 1 Грудня 2014 14:16
тільки сушеними кізяками можна нагріти всіх волинян, а ще є і кукурудза і солома, та й про опале листя забувати не слід
економіст Показати IP 1 Грудня 2014 14:28
Чим більше котелень переведуть на тверде паливо тим вищою буде ціна на нього. Ринок.
Корінний лучанин до економіст Показати IP 1 Грудня 2014 15:02
Давайте розкладем по полицях все, а то на умі одне а на ділі виходить інше. У нас в керівників зараз фобії на тв. паливо. Ну просто не хочеться, чесно, писати прописні життєві істини. У кошторисі є затрати на котли, на тв.паливо, з/ п операторів, обслуговування котлів, доставка палива. Іще одне, а хто виробник оцього палива (брикети і т.інш.) ? Що , хіба виробництво його налагоджено без проблем для УСІХ бажаючих його придбати? Чому про це ні мур-мур ? Я думаю, нехай все таки директор зробить кошторис та покаже ГУНЧИКУ тоді все стане зрозуміло , хто без мізків !
Хлоп Показати IP 1 Грудня 2014 14:41
А транспортные расходы на доставку дров включены???
лучани до Хлоп Показати IP 1 Грудня 2014 14:47
Гунчик по собі судить,йому товар додому безплатно заводський водій привозить, який отримує 7 тисяч грн на місяць.
Хлоп Показати IP 1 Грудня 2014 15:26
Я, звичайно, і навіть слава богу, не губернатор. Але розповідати про газ як "матеріал агресора" і в той же час "нєхотя:))" використовувати цей матеріал, і, як виходить, і вугілля, і електрику, і ядерне паливо для АЕС (інші "матеріали") - це лицемірство, а зважаючи на посаду - просто дурість.
Корінний лучанин Показати IP 1 Грудня 2014 15:49
РЕПЛІКА. До речі, куди поділи БАНАДУ? Вже нема КРАЙНЬОГО на кого можна звалювати.
Свій Показати IP 1 Грудня 2014 20:27
Ідіоти!
антон Показати IP 2 Грудня 2014 21:45
Ну що , пане Гунчику, збираєтесь в Іваничівський інтернат? А Лазаренко вже вас чекає: переписала книгу наказів, ганяє людей як собак в командировки по дітей( на їхньому ж бензині), в приміщенні школи проводить ремонтні роботи(!!!!!!!!!!)( літа мало їй), авсе тому щоб списати зекономлені кошти , які хотіла вже зекономити собі на новорічну премію А тут ви претесь так невчасно1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus