USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дискусія через пам’ятник Бандері у Луцькій міськраді

21 Травня 2014 13:25
Доцільність виділення коштів на будівництво монументу у непрості для держави часи піддали сумніву у міськраді.

Про це йшлося під час обговорення питання про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет міста Луцька на 2014 рік» у рамках засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, що відбулося 21 травня.

Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила про 250 тисяч гривень, які рішенням обласної ради передають у міський бюджет для зведення пам’ятника Степану Бандері у Луцьку.

«Дуже важливо, якраз на часі це. У нас проблем немає, нам не треба ні шоломів для армії, де люди гинуть, ні бронежилетів, а пам’ятник якраз на часі», - обурився депутат Юрій Корольчук.

Лілія Єлова погодилася із ним, проте зазначила, що гроші виділені саме на побудову пам’ятника рішенням обласної ради про обласний бюджет.

«Ми зробимо з пам’ятника божий ковчег, який носитимемо попереду, він освітлюватиме нам дорогу», - пожартував депутат Рустам Дячук.

Втім, голова комісії Олег Чернецький закликав колег подякувати тим, хто намагається дбати про культуру у складний для нас час.

«Не забувайте про те, що і у важких умовах люди співали пісні, тому що душа завжди молода, візьміть це, будь ласка, до уваги, а не заробляйте собі політичні бали», - звернувся він до депутатів.

«Дійсно, як я жив досі без пам’ятника Бандері? Хвилююся, що буде, якщо його вчасно не введуть в експлуатацію і я його не побачу», - зіронізував Юрій Корольчук.

Насамкінець, члени комісії усе ж підтримали доповідача у змінах до рішення «Про бюджет міста Луцька на 2014 рік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
123 Показати IP 21 Травня 2014 13:48
а вже могли б кани радувати око-а то трамплін і бетонні плити-не можу забути як варвари трактором знищили квіти -конче треба було місце для памятника!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 21 Травня 2014 13:48
так в нас одна єдина проблема - поставити пам*ятник бандері. Та ще й де? Перед РАГСом. От чудове місце знайшли. Не тим ви займаєтесь, панове..
Та Показати IP 21 Травня 2014 13:59
і Ви, панове. можеб накінець ділом зайнялись, Бо лише гидотні коменти у кожну тему тулите. А на рахунок памятника. Що тут сказати. Бійцю УПА - так. Вождю - ні. Задовбали уже ті ідолопоклонники з обох боків. Чужого вождя валимо, свого ставимо. Не тому що поважаємо, а просто назло папєрєднікам.
я видел Показати IP 21 Травня 2014 14:21
коментар було видалено
Штефан, Луцьк Показати IP 21 Травня 2014 14:38
Штатні провокатори занявкали. Постійні і регулярні на "ВН". Гей, СБУ ти куди дивишся, покликана присягою і законом захищати Українську Державу? Особливо у цей воєнний час. Пане В.Мельникович! Ви що собі дозволяєте? Чи й ви один із тих "123, Анонім, Та, Я видел" і решти компанії від 5-ї колони. Ви чекаєте, щоб я офіційну заяву у СБУ зареєстрував із переліком кандидатів у шпигуни ФСБ? Дійте, або пишіть рапорт на звільнення.
СБУ до Штефан, Луцьк Показати IP 21 Травня 2014 14:44
Та напиши вже ту заяву і заспокойся. Ти нею ще 3 місяці назад "лякав")))))))))
Штефанку Показати IP 21 Травня 2014 15:02
Сліхай, лемку, їдь у свій Львів і став там ідоли кому хочеш - міняти личину в вас в крові. А тут воду не каламуть. Лучанам потрібні дороги і освітлені вулиці, нормальне дитяче харчування у садочках. Будуть достойно жити люди - прийде час ставити памятники. Всьому свій час.
правдоруб Показати IP 21 Травня 2014 15:14
Корольчук, Дячук правильно говорять. А якщо Чернецькому потрібен памятник то хай збере гроші з таких як він і побудують собі памятник, а не за кошти платників податків, яких ніхто не запитав чи хочуть вони памятника та ще й біля РАГСу !!!!
Олександр Показати IP 21 Травня 2014 15:52
Громаді Луцька, зважаючи на специфІку питання, було б варто на найближчих виборах провести плебісцит: треба у Луцьку пам'ятник Бандері чи ні. Найближчі вибори - за чотири дні. Невже міська рада не могла додуматися? Якщо буде другий тур виборів Президента, то можна буде реалізувати без особливих затріт. Тоді буле видно: хто із ху. А то носяться з тим Бандерою, а він, думаю, нафік особливо кому у луцьку здався. От і Схід заспокоїться заодно.
Звісно Показати IP 21 Травня 2014 16:12
що памятник у Луцьку потрібен. Саме у нашій області і зародилась УПА. Але, ще раз кажу, - не вождям, а рядовим бійцям. Біля РАГсу взагалі жодного памятника не потрібно. Там початок життя подружніх пар. Там вони починають свій шлях у майбуття. там їм потрібне чисте небо і відкритий шлях ген до обрію. А памятники героям малиб стояти біля музеїв. У даному конкретному випадку біля музею руху опору. А коли у місті такого нема то потрібно його створити. Саме з цього слід починати. А там, у музеї, і герой, достойний його прикрасити, знайдеться.
44 Показати IP 21 Травня 2014 16:53
и чернецькому вин не потрибен вин вид свободи иде в депутати в киев тому так треба казать
Церковна миша Показати IP 21 Травня 2014 17:01
На мою думку пам"ятник повинен будуватись за кошти громади, а ніяк не за рахунок бюджету. Одночасно з того наскільки активно збиратимуться кошти й побачимо скільки людей захоче бачити пам"ятник тій чи іншій історичній постаті у своєму місті. Одразу ж кажу, що мені байдуже чи це пам"ятник Бандері, чи Леніну, чи Лесі Українці. Моя думка з цього приводу абсолютно не залежить від того кого хочуть вшанувати. Вирішувати це питання має громада міста. Наголошую - уся громада міста, а не кілька людей, які називають себе її представниками.
Володимир Показати IP 21 Травня 2014 19:52
Рішення про спорудження пам’ятника Бандері в Луцьку і фінансування за рахунок місцевого бюджету свідчить про те, що в міськраді і облраді сформувалася більшість депутатів не просто націоналістів, а бандерівська більшість.
Церковна миша до Володимир Показати IP 21 Травня 2014 21:06
Ні, просто у нас більшість депутатів із армії "Трясогузки". Кожен із шкури пнеться, щоб довести свій патріотізм навіть через ідіотизм, бо читаючи їх останні рішення просто хапаєшся за голову.
lutchanka до Володимир Показати IP 21 Травня 2014 22:38
а ще згадайте про Правий сектор, фашистів, майданутих і т.д.!!! Ви путлера дивитесь і кремлядську лапшу на вуха намотуєте?
Лучанин Показати IP 21 Травня 2014 21:42
Памятник мае бути скромним побудований за кошти громадян мисце сквер на початку вулици яка ноить його имя
Такий самий лучанин до Лучанин Показати IP 22 Травня 2014 00:48
Та вулиця як називалась Суворова 60 років, так люди і говорять. А от критику з приводу перейменування пан Гузь сприйняв так, як пише книга: "Я змушений тебе додати до ігнор-листу. Чемодан. Вокзал. Росія". :D
Володимир Lutchanki Показати IP 22 Травня 2014 01:46
Конституція забороняє партіям і громадським організаціям мати воєнізовані формування. "Правий сектор" перетворив мирний протест "Майдану" проти влади Януковича в криваве побоїще, яке не завершилося досі, ознаменувалося сотнями вбитих кращих співгромадян, тисячами покалічених, втратою Криму і полихаючим Донбасом.
лучанка Показати IP 7 Червня 2014 22:23
треба б1ля загсу пушку поставити яка стояла в район1 старого загсу.тод1 вс1 памятають як казали коли вона маэ стрельнути. а якщо сер.йозно то б1ля загсу пасувало б 1нший символ любов1 1 миру . а 1дол1в вже може досить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus