USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Одній з двох найстаріших книгарень Луцька відмовили в оренді за гривню

20 Січня 2015 17:38
Договір оренди приміщення у центрі Луцька на пільгових умовах депутати пропонують лише для однієї з двох найстаріших книгарень міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації 20 січня.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, два комунальні підприємства просять надати пільги з орендної плати за нежитлове приміщення за адресою проспект Волі, 8. Йдеться про книгарні «Освіта», що орендує приміщення площею 172,4 метра квадратного, та «Планета», що орендує приміщення площею 93,7 метра квадратного. Договір оренди, укладений з книгарнею «Освіта», завершується 30 листопада 2015 року. З її слів, депутати міськради, зокрема Богдан Шиба, ініціювали питання про надання підприємству пільги при сплаті за оренду.

У книгарні «Планета» договір оренди завершується наприкінці року, підприємство сплачує за оренду 1 гривню щомісяця. Депутат просить продовжити договір оренди на наступний термін з аналогічними умовами.



Член комісії, депутат міськради Артур Василевський піддав сумніву доцільність надання пільг під час сплати за оренду підприємствам та зауважив, що книгарня «Освіта» продає більшість книг російською. Також він наголосив, що міський бюджет недоотримує чимало коштів через пільги, надані вказаним підприємствам. На це Алла Грабко відповіла, що книгарня продає чимало книг як російською, так і українською мовами.

У підсумку, члени комісії підтримали рішення про продовження договору оренди приміщення за 1 гривню лише для книгарні «Планета».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Штефан, Луцьк Показати IP 20 Січня 2015 17:52
в такий час живемо! треба на всьому економити!
читаючий Показати IP 20 Січня 2015 18:00
Не дивно. Василевський - колишній військовий. Він скурив букваря і "устав караульной служби". Читаюча людина в наш бездуховний час такої пропозиції не дала б. Сумно.
Анонім Показати IP 20 Січня 2015 18:27
Ось яскравий приклад гоніння за мову - мовної дискримінації, яка здійснилась по команді "кроком руш", яке передбачае подалі дуже творчий розвиток української мови:раз-два- три, раз- два-три т раз -ридва- три......... Крім цього, це схоже на мовний Куклс-Клан.
Букініст Показати IP 20 Січня 2015 18:36
''Срок моих депутатских полномочий заканчивается,а я еще ничего не заработал''-А.Василевский.Багато хто з підприємців це підтвердить.
Зима до Букініст Показати IP 20 Січня 2015 23:15
Саме ця ******* за час своїх повноважень заробила дууууже багато. Все що в його планах було, все досягнуто, навіть більше.!!! На "люстру" в АТО , *******!!!!!!!
Факт Показати IP 20 Січня 2015 18:48
Сумно, але скажіть: книготоргівля це бізнес? Якщо так - о рівні умови. Якщо Лучани підтримують Волинського письменника - то магазин який отримує ці книги на реалізацію має заробляти символічний %, а міська влада здавати його за 1 грн. в місяць. А так - продаю шо хочу, ціну ставлю яку вздумаю, але дайте мені пільгу в 30000 грн. в місяць. Хоча, думаю, його хтось вже планує викупити. Класика жанру. :(
Олександр Показати IP 20 Січня 2015 18:50
Не скажу, як сьогодні, а ще нещодавно у "Планеті" були найбільші в Луцьку ціни на аналогічні книги в інших книгарнях. І це з орендою в 1 гривню... А що було б..?
Олександр Показати IP 20 Січня 2015 18:52
А взагалі, і "Планета" і "Освіта" уже давно не виконуюють свої колишні функції - звичайні книжкові крамниці та й усе.
Анонім до Олександр Показати IP 20 Січня 2015 19:40
Не правда. Вибір спеціальної літератури кращий.
Петро Показати IP 20 Січня 2015 19:00
Книга - не бізнес, а КУЛЬТУРА!
Анонім Показати IP 20 Січня 2015 19:39
В "Освіті" книжки, зокрема, дитячі, дешевші! Там багато спеціальної літератури, підручників. Не з того боку почали економити. Але, якщо в нашому державному бюджеті нічого не закладено на розвиток культури, якщо 10 і 11 клас планують зробити платними, якщо російську мову починають робити аутсайдером наінформаційному просторі, то зникнення книгарні ніхто не помітить... Своїми руками з народу зроблять бидло, жоден фашист, жоден шовініст навіть і не мріяв би про це.
my_gift до Анонім Показати IP 21 Січня 2015 10:42
Хотілося б і ТРЕБА зробити мову окупанта аутсайдером, але, на жаль, не така проста це справа...
депутату Показати IP 20 Січня 2015 19:59
Василевському не занесли....Сам мер його благословив на це, влаштував на роботу у Луцьктепло, кришує його "депутатську діяльність". Рука руку миє....Нічого не міняється....З магазинів вже хочуть Карабас Барас зробити.
Завідуючій "Освітою" Показати IP 20 Січня 2015 20:06
Оксана, купи василевському букваря, прийди 28 січня на сесію міськради і привселюдно подаруй.
Лучанка Показати IP 20 Січня 2015 20:18
Про що мова?В книгарні найбільший вибір украінськоі книги?Таке враження ,що деякі депутати туди не заходять .Згадайте історію з легендарною книгарнею " Сяйво" у Києві за часів Януковича.
Квітка Показати IP 20 Січня 2015 20:22
Слушна думка))) а перепрошую, російську книгу продавати це вже злочин. Цей ваш депутат хоч раз у книгарню заходив? Книга може бути російською мовою написана, але українського видавництва))) Треба знати і російську.. Бо буде покоління "лез по драбіне упал с лестницы...."
Книголюб до Квітка Показати IP 20 Січня 2015 22:33
Крім того, книга може бути написана російською мовою українським автором! У нас же вільний розвиток усіх мов! На папері...А в дійсності з магазину, який знає не одне покоління лучан, зроблять якусь чергову кав'ярню, "Львівський штрудель", чи щось там таке ще, що нас візуально (Ах яке гарнє європейське місто Луцьк!) наблизить до Європи, бо там люблять такі речі. Але в Європі ще й книги читають!
Книголюб Показати IP 20 Січня 2015 20:25
Та дійсно, нащо ті книги. Люди читають, думати починають. А так хтось ще одну наливайку відчинить.
АБАБАГАЛАМАГА Показати IP 20 Січня 2015 20:39
Бачте, як усе просто, як два пальці запісяти. Депутат сказав "ні нада" і усе вирішено. Сказав - люміній, значить люміній, і нікакіх гвозьдьов! Там були розумніші люди, але ніхто не встав, не заперечив, не підтримав. Впевнений, що на сесії знайдуться розумніші депутати і, в першу чергу, голова міста, які заперечать це дикунство.
юрій Показати IP 20 Січня 2015 20:58
в Освіті майже вся література на Українській мові.а щодо критики в адресу магазину то скажу вам , що на цю площу в центрі міста вже давно поклали око впливові люди з нашого міста і тому замовляють в продажних журналюг всяку критику на адресу Освіти.ніколи не підтримував Шибу, але в цьому випадку він правий на 100%.
балакун Показати IP 20 Січня 2015 23:14
Це ми з вами повибирали цих д*білів у депутати, а тепер отримуємо, що заслуговуємо(
Baran Показати IP 20 Січня 2015 23:29
Ще один крок в темінь!
пс Показати IP 20 Січня 2015 23:41
василевський та компания---титушки! що побудувалИ...тильки деребанять.останний здих...нищимо книгарни.библиотеки...мало ще.
Ліля Показати IP 21 Січня 2015 00:56
Хотілось сказати в підтимку книгаренень... але., до нового року мої діти хотіли привітати бабусь листівками.....зайшли в Освіту купили чудові листівки ( не дишеві 29 гривень) а в Там Тамі вони 9 гривень.... Тільки від покупки моїх листвок Освіта вже два роки сплачувати буде оренду, адже ми купували і друзям і хрещеним..... діти хотітіли свята, а я туди більше не зайду.
Не вихід до Ліля Показати IP 21 Січня 2015 08:55
А я зайшла на днях у "Там-Там" і побачила ціни на овочі у два рази вищі, ніж у "Сільпо". Закриємо "Там-Там"? Навіть, якщо я не можу купити якусь книгу, я повинна мати можливість зайти у книгарню і подивитися на цю книгу, побачити новинки, погортати сторінки. Але є бібліотеки, скажете Ви. Є. Але у бібліотек проблеми з фінансування ого-го і тих новинок там не побачиш! Це не вихід- закривати, ставити в умови, коли книгарня просто зникне. Без книжок неминуча деградація духа. На жаль, це не розуміють ті, кому кав'ярня миліше для серця і рідніша для кішені.
НІНА ЛОГІКА до Не вихід Показати IP 21 Січня 2015 10:26
Те рибне місце здадуть в оренду приблизно за 30000 грн./міс. А це 360 тис. на рік. За ці кошти нехай закуплять нових книжок для бібліотек міста - буде більше толку.
оксана до Ліля Показати IP 21 Січня 2015 12:28
Ліля, ви впевнені, що в Освіту за листівками заходили??? Я частенько купляю листівки по роботі - там таких цін 29 грн. За листівку і близько немає! Ви щось путаєте! Це звичайний наклеп!!!
Лучанка Показати IP 21 Січня 2015 09:13
" Артур Василевський піддав сумніву доцільність надання пільг під час сплати за оренду підприємствам та зауважив, що книгарня «Освіта» продає більшість книг російською." То може закрити "Луцьктепло" (куди всунувся Василевський) і продає тепло нагріте російським газом.
оксана Показати IP 21 Січня 2015 12:36
Планета вже не перший рік користується такою пільгою: оренда за гривню. Чому в новому році не надати її книгарні Освіта??? Видно, хтось поклав око на ласий шматок у центрі міста. Йдемо в Європу!!! Зроблять з кникарні бар, а, може, аптеку???!!!! Ні кроку назад!!! Розвиваймося!!! Духовно збагачуймося!!!!!
ЛисЛис Показати IP 21 Січня 2015 20:38
Люди, опомнитесь, неужели так важно, на каком языке выпускают книги, которые продаются в этих магазинах?????? К превеликому сожалению, Луцк остается одним из последних городов в плане развития книгопродавства как такового. За вкусным чтивом едут в книжные Ровна, Львова, Киева. Согласна, куча спец.литературы необходима, ведь Луцк ко всему еще и город студентов. Оставьте в покое хоть книжные магазины, сейчас и так молодежь не читает, о грамотности языка вообще молчу. ЗвОнит, калидор и тубарет! Василевскому позор!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus