USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як луцькі депутати підтримуватимуть українську книжку

22 Січня 2015 16:58
Луцькі обранці громади вирішили підтримати найстаріші книгарні обласного центру, які реалізують здебільшого українську літературу.

Про надання пільг по орендній платі за нежитлові приміщення, що по проспекту Волі, 8, підприємству «Освіта» та торгово-виробничому підприємству «Планета» обранці громади розмовляли сьогодні, 22 січня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Зі слів начальника відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алли Грабко, оглянувши книжкову продукцію на полицях вищевказаних магазинів, стає зрозумілим, що крамниці торгують здебільшого підручниками на українській мові. Варто зазначити, що у Луцьку подібних спеціалізованих магазинів майже немає.

Як пояснила Алла Грабко, термін закінчення орендної плати за приміщення у розмірі однієї гривні для книгарні «Планета» закінчується уже цього року, тому його варто продовжити ще на три роки. Що стосується книжкового магазину «Освіта», то термін пільгової оренди для нього закінчується 30 листопада 2015 року.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації підтримали рішення про продовження договору оренди приміщення за 1 гривню лише для книгарні «Планета».

Так, на думку депутата Луцької міської ради Петра Савчука, пільгові преференції варто надати усім подібним книжковим магазинам, аби забезпечити рівні умови бізнесу.

«Треба простимулювати й інший аналогічний бізнес в місті. Я буду підтримувати проект, але треба стимулювати всіх підприємців, а не лише вибіркових», - зазначив він.

Окрім цього, депутат Луцької міської ради Роман Романюк зазначив, що подібних магазинів у Луцьку - небагато, а читання - це розвиток для усіх: від найменшого і до найстаршого.

«Якщо ми не будемо інвестувати в культуру, то нам доведеться інвестувати війну», - додав обранець громади.

Тож члени профільної комісії одноголосно підтримали ініціативу рекомендувати проект рішення на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дякую голові Показати IP 22 Січня 2015 17:23
Молодці - і депутат, і голова міста. Лише одна овечка в стаді зявилась - Василевський. Руська людина, луцький кацап, який закінчив колись кацапську 18-ту школу. Овечка, ще й задрипана. Ложка лайна завжди бочку меду змарнує. Навіщо йому українська книга?
Анонім до Дякую голові Показати IP 22 Січня 2015 17:28
Молодцы, молодцы. правда одну библиотеку де факто закрыли. Не веришь, покопайся в архивах этого же сайта за эту неделю.
Зима до Дякую голові Показати IP 22 Січня 2015 18:44
коментар було видалено
дякую зимі Показати IP 22 Січня 2015 18:48
Гібрид бульдога з мотоциклом.
Чутка Показати IP 22 Січня 2015 21:08
Книжка,українська книжка - це ж важливливо, і добре, що підтримують луцьуі депутати.А ось область не хоче підтримувати волинського автора = бо ж скоро книговиданням будуть замайтися фахівці департаменту економіки. Вони ж справді фахівці і у сфері статистики, ну а тепере ще кн игоивдання. Ого, як Гунчик який далекоглядний стратег, а книга на волині тепер товар. цікаво, чи гунчик щось читає????
Гупчик до Чутка Показати IP 22 Січня 2015 21:22
Я читаю, і не треба ла=ла-ла. Я всіх захищу і підтримаю. Завтра на сесії все побачите - гроші на книжку дам, на власний піар дам. І вьо запрацює пучком
123 Показати IP 22 Січня 2015 21:36
Якби читав наш очільник області, то не був би таким душевно убогим. А так без сліз на нього дивитись не можна, а ще й команду собі добирає під стать. Головне аби с..ку вміли лизати, а думати він буде за всіх.. Бо Розумаха!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus