USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держслужбовці - найбільші корупціонери Волині. СТАТИСТИКА

18 Жовтня 2013 13:27
Унаслідок вжитих прокуратурою Волині заходів до суду цьогоріч скерували 28 кримінальних проваджень про корупційні злочини, - повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Одне злочинне угрупування з корумпованими зв’язками цьогоріч виявила і попередила прокуратура області, а ще скерувала до суду 28 кримінальних проваджень про злочини у сфері корупції. 17 із них уже розглянули у судах і встановили обвинувальні вироки.

Зараз слідчим відділом прокуратури області розслідується кримінальне провадження відносно старшого інспектора відділу митного оформлення митного поста Устилуг Ягодинської митниці Міндоходів, який вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду сумі 100 та 200 доларів США за безперешкодне оформлення на митниці автомобільних двигунів.

Загалом, до відповідальності за корупційні злочини цьогоріч в області притягнули 36 осіб, з яких 5 працівників митної служби, 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, 2 працівники податкової міліції, один працівник органів внутрішніх справ, один працівник Державної пенітенціарної служби України в області, один працівник МНС, 6 працівників контролюючих органів та один працівник закладу охорони здоров`я, 8 посадових осіб юридичної особи публічного права, 2 службові особи спеціального колегіального органу, одна фізична особа за давання хабара.

Також за 9 місяців цього року на Волині, внаслідок вжитих спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері боротьби з корупцією заходів, склали та направлено до суду 59 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення, у тому числі 10 – у бюджетній сфері, 4 – у сфері охорони довкілля, 2 – у сфері охорони здоров'я та 1 – у сфері освіти.

Згідно з розглянутими цьогоріч протоколами до адміністративної відповідальності притягнули 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 20 депутатів місцевих рад, 2 державних службовці, з яких один – п’ятої категорії, по одній посадовій особі кримінально-виконавчої служби, підрозділу цивільного захисту населення, юридичної особи публічного права та ін.

У зв’язку з притягненням до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень 3 особи звільнили із займаних посад.

За поточний період 2013 року у судах розглянули 47 таких протоколів, 41 правопорушника притягнули до відповідальності у вигляді штрафів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Григорій Іванович Показати IP 18 Жовтня 2013 16:06
У мера Луцька появився новий радник по боротьбі з корупцією - Рома Крохман, (якого з міліції "попросили" за корупційні діяння в тому числі) Як тільки умовно -достроково звільниться "колядник" Зварич, його одразу ж запросять радником в луцьку мерію. Кабінет уже підготували поруч з Крохмалевим і меблі вже завезли.
Сolonel Показати IP 18 Жовтня 2013 19:37
В этом году по негативным мотивам уволено около 1 тыс. милиционеров, 277 бывших сотрудников МВД осуждены, из них 12 занимали руководящие должности. Министр внутренних дел Виталий Захарченко заявляет, что в течение 2013 года из органов внутренних дел было уволено около 1 тыс. сотрудников по негативным мотивам. Об этом он сказал на коллегии МВД. “В этом году по негативным мотивам уволено около 1 тысячи лиц, 277 бывших сотрудников МВД осуждены, 12 из них занимали руководящие должности”, — сообщил министр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus