USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для відмивання грошей волинянин зайнявся «фермерством»

7 Липня 2010 12:33
Директора волинського сільськогосподарського підприємства підозрюють в організації потужного конвертаційного центру

Про це інформує прес-служба обласної ДПА.

Оперативними заходами волинської податкової міліції встановлено, що обіг грошових коштів цього «фермерського конверту» щонайменше 19 мільйонів гривень. Виявили цей факт в рамках операції «Бюджет» у ході оперативного супроводу кримінальної справи відносно директора СГПП.

Як свідчать матеріали раніше порушеної кримінальної справи, цього керівника підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем та у фіктивному підприємництві.

Тепер в управлінні податкової міліції ДПА області стверджують, що директор СГПП ще й надавав послуги з «мінімізації» податків та конвертації коштів в готівку.

Для діяльності «фермерського конверту» ним було зареєстровано на підставних осіб низку фермерських господарств, від імені яких згодом укладалися договори купівлі-продажу сільгосптехніки з реальними сільгоспвиробниками різних регіонів України та кредитні договори з банківськими установами.

Вісім суб’єктів господарювання, які протягом трьох років користувалися послугами цього «конверту», перераховували кошти нібито за поставлену продукцію, техніку на рахунки семи підконтрольних директору СГПП підприємств, що входили до конвертаційного центру. Потім кошти обготівковувалися через банківські картки та грошові чеки і використовувалися для потреб директора та підконтрольних йому підприємств.

Під час обшуку за місцем роботи та проживання організатора «фермерського конверту» вилучено документи про реєстрацію та діяльність суб’єктів господарювання, чорнові записи, оргтехніку, печатки, банківські картки та інші документи, які підтверджують предмет розслідування.

Зібрані матеріали спрямовано для організації досудового слідства у прокуратуру Волинській області для з’ясування додаткових обставин справи, розширення кола осіб, які причетні до створення та діяльності конвертаційного центру, у тому числі службових осіб банківських установ.

Майно підозрюваного директора та нерухомість і автотранспорт підконтрольних йому підприємств арештовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus