USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Директору ВПУ таки «впаяли» кримінал за «благодійні» внески

4 Червня 2013 14:41
Директора Луцького ВПУ №9 Геннадія Батова таки визнали винним у незаконному вимаганні зі студентів та їхніх батьків так званих «багодійних» внесків та засудили до штрафу у 10 тисяч гривень.

Таку ухвалу 4 червня виніс Апеляційний суд Волинської області.

Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд визнав Батова винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 183 Кримінального кодексу України (незаконна вимога оплати за навчання у державних чи комунальних навчальних закладах).

Мовляв, директор училища впродовж кількох років вимагав із студентів та їхніх батьків сплачувати гроші на розрахунковий рахунок благодійного фонду училища. Таким чином люди незаконно сплатили майже 47,5 тисячі гривень.

Також учнів змушували переказувати на рахунок ВПУ 50% від коштів, отриманих за проходження оплачуваної практики. Оскільки ж учням училища адміністрація не вельми активно шукала місце для проходження практики, то неповнолітні часто отримували «липові» довідки, а гроші платили власні. Таким чином незаконно було отримано майже 21 тисячу гривень.

Суд першої інстанції заборонив Батову упродовж року обіймати посади у державних закладах освіти та оштрафував на більш ніж 10 тисяч гривень.

Цей вирок в апеляційному порядку оскаржили як Батов, так і прокуратура. Захист просив колегію суддів Апеляційного суду виправдати директора училища, а прокуратура – ув’язнити чоловіка.

Однак Апеляційний суд підтвердив винуватість Батова та не змінив покарання в частині штрафу. Окрім того, він конкретизував: чоловіку заборонено обіймати у державних закладах освіти посади, пов’язані із організаційно-розпорядчими та адміністративними функціями.

Ухвала Апеляційного суду набрала законної сили з моменту проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus