USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Екс-голову Ківерцівського райсуду після 5-річної тяганини засудили

20 Травня 2016 15:16
Колишнього голову Ківерцівського районного суду Івана Підгорного засудили. Волинська прокуратура інкримінувала йому два епізоди отримання неправомірної вигоди. Справа тягнулася 5 років. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Так, влітку 2008-го Іван Підгорний розглядав справу про визнання права власності нежитлового приміщення кооперативу «Кварц». На прохання одного з позивачів, суд прийняв рішення на його користь, а той ніби-то у знак вдячності подарував Підгорному пральну машинку.

У 2010-му цей же суддя звільнив з-під арешту автомобіль, відібраний у власника за водіння у стані алкогольного сп"яніння. За таке рішення Підгорний мав отримати чотири тисячі гривень.

Спершу йому дали 500 гривень завдатку. Решту - три з половиною тисячі вже мічених працівниками СБУ принесли пізніше. Саме тоді горе-суддю і затримали на гарячому у його ж кабінеті.

Іван Підгорний усі звинувачення в свій бік заперечує. Каже - це була добре відпрацьована схема правоохоронців. Переконує, що нічого ні від кого не брав. Гроші, мовляв, йому підкинули.

Справу за отримання хабара роками розглядали у різних судових інстанціях, і, зрештою, Млинівський районний суд ухвалив визнати Івана Підгорного невинним по першому епізоду, по другому його таки засудили на п`ять років ув’язнення, а також конфіскували частину майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus