USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фірма групи «Континіум» оштрафувала філію Укрзалізниці на 22 мільйони

6 Жовтня 2016 10:43
Суд прийняв рішення про стягнення 22,42 мільйона гривень штрафу з Філії «Центр забезпечення виробництва» Українська залізниця на користь ТОВ «Вог Аеро Джет». Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 19 вересня.

3 березня філії Укрзалізниці за договором позичила у «Вог Аеро Джет» 10 000 тонн дизельного палива по 19 698 грн/т. Усього «Вог Аеро Джет» поставив залізниці палива на 197,78 мільйона гривень, - інформують «Наші гроші».

Залізниця зобов’язалась повернути паливо до кінця березня, але фактично повертала його у квітні. Відтак постачальник нарахував штраф у розмірі 1 % вартості продукції за кожен день прострочення.

Залізничники в суді позов заперечували. Вони вважають, що, підписуючи акти повернення палива, «Вог Аеро Джет» підтвердив, що не заперечує про продовження строку дії договору щодо повернення продукції. Крім того, залізничники просили врахувати, що стягнення надмірно великого штрафу порушить функціонування підприємства та негативно позначиться на залізничних перевезеннях.

Однак суд визнав вимоги «Вог Аеро Джет» і ухвалив стягнути з залізничників штраф. Відомо, що залізниця оскаржуватиме це рішення в апеляції.

Паралельно філія УЗ оскаржує умови згаданого договору позики палива у «Вог Аеро Джет». Залізничники стверджують, що уклали договір під впливом тяжких обставин та на вкрай невигідних умовах, що призвело до порушення їх внутрішньої волі. Залізниця програла позов у першій інстанції і подала апеляцію, розгляд якої відбудеться 14 листопада.

Відомо ще як мінімум про один договір позики 20 тис тонн дизпалива філії УЗ у «Вог Аеро Джет». Оскільки залізниця повернула позичене паливо пізніше, ніж вимагалося договором, то «Вог Аеро Джет» нарахував залізничникам 81,23 млн грн. штрафних санкцій. Компанія виграла позов про стягнення цих коштів у першій інстанції. Філія УЗ апеляцію програла. У серпні цього року суд розстрочив виконання рішення суду на 5 місяців – до січня 2017 р. Згідно з графіком, філія УЗ щомісяця сплачуватиме по 16,29 млн грн.

«Вог Аеро Джет» входить у групу «Континіум» покійного нардепа Ігоря Єремеєва і останніми роками є монополістом паливних тендерів «Укрзалізниці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ппц Показати IP 6 Жовтня 2016 10:53
Оце з держави бабло косять... Ось так і розкрадається бюджет
Вітя Показати IP 6 Жовтня 2016 15:42
Для того і позичалося,зато нема Януковича,я його прізвище вже з великої літери пишу,скор буду писати святого Віктора,якщо так далі справи підуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus