USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді хочуть запровадити посаду земельного інспектора

25 Липня 2017 23:16
Через недобросовісних бізнесменів бюджет міста недоотримує значну суму коштів від ухиляння сплати земельного податку. Вирішити це питання пропонують запровадженням нової посади в міській раді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25-го липня.

Таку ініціативу висунув член комісіїТарас Шляхтич.

Із цього приводу член комісії Сергій Була поцікавився чи це пов’язано саме з діяльністю групи «Континіум», яка ухиляється від сплати податків.

«Ви пропонуєте інспектувати саме «Континіум», як одного із найбільших орендарів. Адже ця група має сплачувати за оренду земельних ділянок 10% від їхньої вартості, а платить лише 3%?», - поцікавився Була.

Зі слів Тараса Шляхтича в обов’язки інспектора входитиме перевірка та притягнення до відповідальності усіх недобросовісних бізнесменів.

Так, члени засідання підтримали ініціативу й направили звернення в управління земельного ресурсу, аби вони дали фаховий висновок чи дійсно є доцільним введення нової посади земельного інспектора в міській раді.

Нагадаємо, що ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» для обслуговування нафтобази та залізничної колії строком на 10 років отримало дозвіл на оренду земельних ділянок площею 8,1651 гектара, 1,4742 гектара та 0,0837 гектара на вулиці Єршова, 1.

Цим товариством володіють нардеп Степан Івахів, бізнесмен Сергій Лагур та діти покійного Ігоря ЄремеєваРоман та Софія, більш знаний в Україні як мережа АЗК WOG. Наразі порушено кримінальне провадження про ухиляння від сплати, а якщо підприємство й надалі не укладатиме договорів, питання потрібно буде розглянути комісії з визначення збитків власнику землі.

Більше того, це товариство входить у групу компаній «Континіум», яка є найбільшим податковим боржником на території Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ростовщик Мойша Показати IP 26 Липня 2017 08:44
В нас " мало " ще всяких контролюючих і силових структур ...??? Та найбільше ніж в любій країні Європи , але найбільше корупції і бардака . Тому це введення в нікуди , як і НАБУ і т.д.
Лучанка до Ростовщик Мойша Показати IP 26 Липня 2017 11:00
У відділі чи управлінні землі є багато працівників, які цим займаються чи повинні. Розпочати треба з них,а не створювати і видумувати ще посади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus