USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Громада дала Nestle добро, а Nestle громаді – гроші

21 Липня 2008 13:30

На території села Смолигів у червні 2009 року запрацює новий завод корпорації Nestle. Таке рішення погодила громада цього населеного пункту під час громадського слухання з його будівництва. Натомість керівництво заводу усіляко сприяє розвитку інфраструктури села і тільки у 2008 році виділило на ці потреби 5 мільйонів гривень. Про це 21 липня повідомляє репортер «Волинських новин».
За словами директора із корпоративних зв’язків «Nestle в Україні» Геннадія Радченка, незабаром завод Nestle із селища Торчин перенесуть у село Смолигів. За його словами, зараз завод розташований у самому центрі Торчина і це спричиняє дискомфорт. Також пан Радченко вважає, що однією із причин будівництва в Смолигові Луцького району є «моральна комфортність». Смолигівський завод стане одним із найпотужніших заводів Nestle у Європі, – додав він.
За минулий рік, як сказав голова Луцької райради Богдан Прус, Nestle виділило сільській раді 5 мільйонів гривень, які наразі лежать на депозиті. На 40 тисяч гривень закуплено меблів у школу. Будівництво дороги завдовжки 1 кілометр обійдеться корпорації у 4 мільйони гривень. На створення очисних водних споруд закладено 15 мільйонів гривень.
До речі, середня зарплата, за планами корпорації, на Смолигівському заводі становитиме 1500 гривень на місяць.
Довідково:
Корпорація Nestle заснована у 1866 році. На сьогодні вона володіє  511 фабриками та підприємствами. На Західній Україні їй належать такі бренди, як «Торчин продукт» та «Світоч».
За минулий рік Nestle заробило 100 мільярдів доларів. Одне підприємство за день виробляє продукції приблизно на 2 мільйони гривень. 51% виробництва холодних соусів в Україні залишається під контролем корпорації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus