USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Губернатор не дає землі для видобутку торфу через бурштин

30 Липня 2015 22:30
Голова Волинської облдержадміністрації не підписує пакет документів для процедури відведення земель під видобуток торфу, мотивуючи це тим, що на них є поклади бурштину. У ДП «Волиньторф» переконують, що місця покладу бурштину не накладаються на ті ділянки, які хочуть отримати для видобутку і зауважують, що Володимир Гунчик блокує роботу галузі в регіоні.

Про це йшлося під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему: «Залежність від російського газу допоможуть подолати місцеві види палива» 30 липня.

Голова профспілки ДП «Волиньторф» Аліна Базарнова розповіла, що відповідний пакет документів, який дозволив би підприємству отримати нові площі під розробку, вже місяць як знаходиться у голови Волинської ОДА. Щоправда, той не поспішає приймати рішення:

«Спілкування трудового колективу з головою облдержадміністрації дає результат «як об стінку горохом». Тому що наші звернення та прохання не беруться до уваги, а про їх розгляд ми дізнаємось тільки із ЗМІ. Наше прохання про те, щоб зустрітись та почути думку 410 працівників, Володимир Гунчик проігнорував. Чому не підписав документ, теж не пояснив».
До волинського губернатора з відповідним проханням зверталась Спілка роботодавців України та концерн «Укрторф», проте ніяких пояснень ці установи не отримали.

Натомість, отримавши від працівників ДП «Волиньторф» листа з вимогою надати 205 гектарів земель під видобуток торфу, Володимир Гунчик заявив, що йдеться про земельні ділянки у Маневицькому та інших районах, де лежить бурштин. З його слів, виділення ділянок не відбудеться, доки не буде проведений аудит підприємства та визначені наявні ділянки і можливість на них видобутку торфу. А повідомлення про можливий страйк він назвав спробою тиску на голову ОДА.

Аліна Базарнова переконує, що місця покладу бурштину не поширюються на ті ділянки, які хочуть отримати для видобутку торфу: «Блокує роботу і перспективи розвитку торф’яної галузі. В нас найкращі поклади торфу в районі, про який бурштин пан Гунчик говорить?».

Депутат Волинської облради Валентина Блінова зауважила, що результатом засідання інтерактивного прес-клубу стане спільна зустріч з колективом ДП «Волиньторф» з головою Волинської облради Валентином Вітером та депутатом від Маневицього району Людмилою Кирдою.
Нині на підприємстві чекають відповіді на звернення, які направили Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку та Президенту України Петру Порошенку.

Базарнова переконує, що адміністрація підприємства, трудовий колектив і влада зацікавлені в тому, щоб підприємство працювало, приносило прибутки та забезпечувало населення стратегічно важливим торфом, який є альтернативою дорогому газу. Жінка зауважує: якщо до нового року не провести процедуру відведення земель, то опісля вона може зайняти мінімум 2 роки. А цього, зі слів директора ДП «Волиньторф» Івана Киричика, галузь не переживе з тієї причини, що закінчаться вільні родовища торфу.

До слова, Володимир Гунчик ще в серпні 2014 року заявляв, що торфовидобувна галузь може стати пріоритетною в наступні 10-20 років, оскільки допоможе Україні «злізти» з російської «газової голки». Мовляв, в країні є достатньо можливостей для того, щоб обійтись без російського газу. Але для цього їх потрібно вміло використовувати. Тоді ж він стверджував, що для регіону справою принципу на 2015 рік є відновлення роботи підприємства «Волиньторф». Проте для цього потрібно відпрацювати інвестиційний бізнес-проект і погодити його розвиток в рамках Закону України «Про енергозбереження». Оскільки, не дивлячись на всі негаразди в країні, держава не припиняє фінансування програм згідно з цим законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Міхал Показати IP 31 Липня 2015 08:57
Вальцманівські холуї (обласний та районні) таким чином "нагинають" підприємство до "прихватизації", відробляючи гроші та наказ злодія - Єремеєва! Взагалі, ця "шоколадно"-злодійська (Вальцмано-Порошенки) банда своїми діями вносить розбрат між людьми, натравлюючи один на одного. Ще ні одна влада до такого паскудства не опускалася.То ж задумайтесь, Що ці паскуди робитимуть, якщо не дай Бог. переможуть на виборах. Геть нечисть!
омелько до Міхал Показати IP 31 Липня 2015 09:08
яким горохом об стінку - головою владця , .може дурь бурштинова виб"ється
Сойне Показати IP 31 Липня 2015 09:12
Де взявся на нашу голову такий"губернатор?Некомпетентність,зарозумілість,чванство,безвідповідальність.Це ж треба додуматись угробити два Волинські заводи,які виготовляють 60%торфобрикетів в Україні,дають більше 500 робочих місць,платять солідну зарплату,є найбільшими платниками податків в районі,забезпечують паливом населення і бюджетні установи.А якже заміщення газу ?Розробили регіональну програму енергоефективності разом з "великими"Дутком і Кошаруком розраховану під одного інвестора,передбачили конкурс,який буде тривати півроку.Разом з Вітром за рік замістили газ аж в трьох з 80 об"єктів обласної власності.Чого за це мають відповідати платники податків за чий рахунок утримуються ці чинуші?А де позиція "доктора наук "Линдюка - голови Маневицької РДА?Люди,що ж це робиться в цій державі,за що нам така кара?
123 до Сойне Показати IP 31 Липня 2015 12:05
Позиція голови РДА Линдюка який розбив державну машину на перехресті біля поста бо був в "хорошому" стані чим скоріше збагрити підприємство на догоду нардепу.Боляче дивитись що роблять з Волиньторфом! Отака позиція "доктора наук".
знає про що говорить Показати IP 31 Липня 2015 10:45
"шановні" чиновники не старайтесь нагадити більше як ваші "попєрєдніки"( за менший час нагадили в сто раз більше) , виправляйте ситуацію доки ще не пізно оставте в спокої цих людей ви нічим не допоможете , бо мізгів у вас немає "прохвесори",
горе-політикам Показати IP 31 Липня 2015 13:00
Не так страшні московські воші, як українські брехливі і злодійкуваті *ниди....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus