USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як порушують закон волинські орендарі

8 Липня 2013 22:00
Волинські орендарі не застраховують майно, невчасно сплачують кошти, а подекуди користуються приміщеннями, договори оренди на які уже давно стали недійсними, - інформують у прес-службі прокуратури області.

Так, Ковельська міжрайонна прокуратура провела перевірку додержання службовими особами відділу управління майном комунальної власності виконавчого комітету Ковельської міської ради вимог законодавства при наданні суб’єктам господарювання в оренду майна, що належить територіальній громаді Ковеля.

Під час перевірки виявили низку порушень.

З'ясувалося, що іноді майно громади надається в оренду без укладення договорів його страхування або страхується не на повну вартість, визначену договором оренди.

Неналежно здійснює Ковельська міськрада контроль за надходженням коштів за оренду об‘єктів комунальної власності. Заборгованість із деяких орендарів тривалий час не стягується.

Попри визнання понад рік тому в судовому порядку недійсним договору оренди, одне з підприємств міста й надалі користується нежитловим приміщенням, яке належить територіальній громаді Ковеля. Повторного ж конкурсу на право оренди частини цього приміщення відділ управління майном комунальної власності досі не провів.

Задля усунення виявлених порушень Ковельський міжрайонний прокурор вніс подання Ковельському міському голові.

За результатами його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнули 2 посадові особи відділу управління майном комунальної власності виконавчого комітету Ковельської міської ради.

До бюджету міста відшкодували 31 тисячу гривень заборгованої орендної плати за користування майном громади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus