USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Інвестори обирають Західну Україну та оминають Схід

19 Травня 2014 13:50
В Україні найпривабливішим для інвестицій регіоном виявилася Західна Україна. Такі дані випливають з рейтингу Держінвестпроекту.

Зокрема, лідером щодо відкритості для інвестицій стала Львівська область. При цьому в минулому році рейтинг очолила Харківська область, пише ТСН.

"Найбільша несподіванка аналізу інвестиційної привабливості регіонів - різка зміна лідерів і аутсайдерів рейтингу в порівнянні з попереднім дослідженням 2013 року", - говорить голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

З його слів, це пов'язано з фактичним ставленням держави до інвестора на місцевому рівні. Найгірші показники щодо інвестпривабливості - у Донецькій області, як і в цілому на Сході України, притому, що збір даних для дослідження завершили ще восени минулого року і політичні події ніяк не вплинули на рейтинг. Донбас вже тоді втратив свою привабливість серед інвесторів.

Водночас Центральна та Західна Україна рік тому посідала високі позиції, а в нинішньому рейтингу ще більше поліпшила свої позиції. Впливає на це близькість до Європи - географічна і ментальна. Варто зазначити, що схожі оцінки регіонів дала і Європейської бізнес-асоціація.

Згідно з розрахунками індексу інвестпривабливості, за підсумками I кварталу 2014 року Захід країни набрав 2,9 бала, центр - 2,8, а Схід і Південь відповідно 2,3 і 2,1 балів. Нагадаємо, що Росія стала найгіршим місцем для інвестицій серед великих економік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 11:31
ТСН як завжди бреше!!! Митниця пуста до України нема ніяких вантажів... минулого тижня сам іздив до Польщі, максимум 25 хвилин по митниці ні фур ні менів..... бояться вони УКраїни... і не східної ось на лице :http://www.youtube.com/watch?v=ByVPbpXdNAQ http://www.youtube.com/watch?v=skyAQpvf_R0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus