USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через бюрократичну тяганину на Волині страждає казна

2 Лютого 2015 08:17
Через, буцімто, невідповідність поданої документації від участі у тендері на закупівлю медпрепаратів відсторонили фірму, яка запропонувала ціну, на 14 тисяч гривень нижчу. Причина відмови була абсурдна: замість копії довідки, фірма-учасник надала її оригінал.

Про це стало відомо під час прес-конференції на тему: «Аналіз закупівель у сфері охорони здоров’я в 2014 році і тенденції-2015».

Як зазначила представник громадської організації «Процвітання» Ольга Бузулук, однією з причин відміни тендерів є невідповідність документації, наданої для проведення процедури закупівлі учасниками.
До прикладу, у грудні 2014 року Луцький клінічний пологовий будинок, оголосивши тендер на закупівлю наркотичних речовин, сума яких сягала 400 тисяч гривень, спочатку був змушений прийняти суттєво дорожчу пропозицію. Адже інший учасник тендеру, який запропонував нижчу вартість, був відсторонений від торгів через неналежним чином оформлені документи.

Схожий інцидент трапився і з ще однією луцькою медичною установою. Тоді переможця тендеру «забракували» за, буцімто, невідповідність документів: замість копії відповідної довідки представники компанії надали оригінал. Проте, законодавством, яке регламентує держзакупівлі, не забороняє таких дій.

«Невідомо чому Тендерний комітет, який розглядав цю закупівлю, вирішив відхилити дешевшу пропозицію. По закону допускається подання оригіналу довідки. Якщо вдуматись, відхилення пропозиції є абсурдною. Замість копії ти подав оригінал, і на підставі цього відхиляють, бо в документації, ніби-то, пише, що лише копію можна подати», - коментує представник Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Андрій Лучик.
Зрештою, через 3 місяці бюрократичної тяганини медзаклад виборов право придбати ліки за більш вигідною ціною. Учасник торгів, який запропонував нижчу ціну, і якого відсторонили від участі в тендері, оскаржив рішення в Антимонопольному комітеті. Своєю чергою, він призупинив підписання договору та почав розбиратись у ситуації. Зрештою, виніс рішення, згідно з яким визнали переможцем фірму, яка подала дешевшу пропозицію. До слова, різниця в ціні була досить суттєва – 14 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вк Показати IP 2 Лютого 2015 08:25
Відміняти ці тендера!!!! Скільки людей на цьому наживаеться, а держава програе. ....
Анонім до вк Показати IP 2 Лютого 2015 09:24
Наличие тендеров позволяет хотя бы обсуждать элементы коррупции. описанные в статье. Без тендеров подобные вещи делались бы тихо и мирно. и ты бы о них и не слышал бы.
Фанат ФК "Волинь" Показати IP 2 Лютого 2015 12:09
А при чому тут ви? "Аналізатори" ви наші. - це ви виявили порушення закону? -ні. - ви оприлюднили прізвища членів тендерного комітету? - ні - ви повідомили у правоохоронні органи щоб порушили кримінальне провадження за ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовими повноваженнями)? - ви співпрацюєте із серйозними громадськими організаціями як Правий сектор та Самооборона щоб викорінити це зло? - чи це звіт про проїдені гранти? А взагалі учіться люди: 1 Реєструєте громадську організацію (це елементарно). 2 Берете інформацію на сайтах правоохоронних та контролюючих органів і регулярно зливаєте її журналістам ніби ви її проаналізували. 3 Шукаєте закордонних спонсорів для "боротьби з корупцією".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus