USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кабмін обіцяє Україні новий бюджет до 1 травня

14 Квітня 2010 18:33
Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв повідомив, що уряд передбачає зростання ВВП до кінця року на 3,7%, зростання промисловості - на 5,3%.

Закон про державний бюджет на 2010 рік буде прийнятий до 1 травня, заявив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, передає ТСН .
"До 1 травня все буде прийнято", - запевнив Клюєв. "Ми фактично вже підготували проект бюджету на 2010 рік, я думаю, що до наступного сесійного тижня він вже буде готовий. Як ви знаєте, у нас одне питання, яке ми повинні будемо вирішити, і він на стадії вирішення - це ціна на газ. Думаю, що до кінця тижня цього або наприкінці наступного цю проблему теж вирішимо", - сказав Клюєв.

Він також зазначив, що для доопрацювання проекту держбюджету після того, як стане відома нова ціна на російський газ, переговори по якій зараз проходять, знадобиться не більше декількох годин часу.

Також він повідомив, що проект програми соціально-економічного розвитку України на 2010 рік передбачає зростання ВВП до кінця року на 3,7%. За його словами, 15 квітня цього року він представить програму у Верховній раді.

"У проект програми соціально-економічного розвитку України на 2010 р. ми передбачаємо за 8 міс. (до кінця 2010 р.) збільшення ВВП на 3,7%, зростання промисловості - на 5,3%, зростання агросектора - на 2,4%. Це невеликі цифри, але вони допоможуть створити нові робочі місця. Що стосується реального сектора економіки, то цифри можуть бути в районі 6%", - сказав він.

Також Клюєв зазначив, що проект програми передбачає декілька складових. Зокрема, це аналіз ситуації у фінансовому, банківському, реальному секторах економіки, яка склалася на даний момент; впровадження перших кроків для виходу з кризи; підготовка реформ в 2011-2012 рр. і розробка відповідних законопроектів.

Він відзначив, що серед перших кроків з виходу з кризи уряд розглядає "створення жорсткої вертикалі влади, стимулювати банки для кредитування економіки; початок будівництво мостів, доріг до Євро-2012; будівництво двох енергоблоків АЕС і нових ліній видачі потужності". Також в програмі передбачається, що Агентство з інвестицій і інноваціях займатиметься залученням інвесторів під проекти, розроблені міністерствами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує скоротити дефіцит держбюджету на 2010 рік до 6% і відмовитися від бюджетних дотацій НАК "Нафтогаз України"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохма Показати IP 14 Квітня 2010 23:29
Нова коаліція з Янтком маєть відповідати за базар. Обіцянки не виконуються, в бюджет навіть пропозиції для дітей інвалідів ні регіонали ні литвинівці жодного голосу не дали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus