USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Хліб на Волині дешевше пекти з рівненського борошна

15 Липня 2009 15:01
Голова Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного Комітету України Віктор Гупало констатує, що частка держпідприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» на ринку борошна падає. Про це він розповів під час круглого столу з питань надання послуг по зберіганню зерна на сертифікованих хлібоприймальних підприємствах області, – повідомляє 15 липня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Гупала, КХП-2 (одне з найбільших хлібопідприємств області – «ВН») значно втратив частку на ринку на борошні, яке виготовляє. «Тому що ВАТ «Хліб» та інші почали возити борошно з Рівного – і дешевше», – зазначив очільник волинських антимонопольників.
 
Заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Сергій Кочкін розповів, що віднедавна державою передбачена низка пільг для будівництва сертифікованих складів зберігання зерна.
 
Начальник Волинської обласної державної хлібної інспекції Ольга Руденко проінформувала, що лише 5 із семи сертифікованих складів на Волині готові приймати збіжжя. Проблемною є ситуація на ЗАТ «Горохівзернопрод», де буря пошкодила покрівлю і зараз триває ремонт. Проте якщо там не зможуть приймати врожай, то «буде дуже жаль всій області». Адже цей елеватор здатний зберігати 32 тисячі тон зернових (із 203 тисяч тон, які можуть зберігати сертифіковані склади області – «ВН»). З’являються охочі і серед сільгосппідприємств надавати послуги по зберіганню зерна. Зокрема, це стосується сіл Воютин та Несвіч Луцького району. Проте потужність таких складів є порівняно малою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus