USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Хто насправді закриває фабрику «Рошен» у Липецьку?

24 Січня 2017 08:42
«Рошен» зупиняє Липецьку кондитерську фабрику. У корпорації запевняють, що таке рішення прийняли з економічних і політичних причин.

Натомість окремі політологи кажуть, що рішення про закриття фабрики із Петра Порошенка видавили, і воно може бути пов’язане з тиском Москви на президента України для виконання Мінських угод, повідомляє Gazeta.ua.

«Хто насправді закриває фабрику «Рошен» у Липецьку? Якщо Путін, то це — спосіб тиску на Порошенка для виконання Мінських угод, — пише у Фейсбук політолог 63-річний Віктор Небоженко. — Президент РФ добре пам'ятає таємну оборудку, коли Порошенко легковажно пообіцяв йому виконати їхній спільний план по Лугандону. І зараз Путін переконаний, що Петро Олексійович здатен змусити українське суспільство прийняти ганебні Мінські домовленості. Якщо ж фабрику закриває сам Порошенко, то цей вимушений акт жертовності олігарха-президента страшенно запізнився».

«Все треба робити вчасно, — коментує політтехнолог Сергій Гайдай, 51 рік. — Закриття фабрики у перші місяці президентства — плюс у репутацію. Логічно — йде війна і жодних стосунків із ворогом і агресором. Та й бізнес-активи обіцяв продати. Закриття фабрики до третього року повноважень — навряд чи сильний хід. Тепер картинка інша: це рішення із президента видавили, хоч він опирався. Є ще один нюанс. Це рішення ухвалив особисто власник? Але він не може цього робити — адже тепер усім управляє «сліпий траст». То коли президент казав правду — коли розповідав про передачу управління активами в «сліпий траст» чи зараз?»

Нагадаємо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Зупинити роботу підприємства в російському місті Липецьк планують у квітні. Персонал — близько 700 осіб — попередили про це.

Президент Петро Порошенко вказав Липецьку кондитерську фабрику у своїй електронній декларації за 2015 рік. Він як власник корпорації «Рошен» під час передвиборної кампанії 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. Зрештою, у січні торік Порошенко передав корпорацію до «сліпого трасту» (вид довірчого управління активами. — ГПУ).

«Рошен» є одним із найбільших світових кондитерських виробників. До корпорації входять Київська, Кременчуцька фабрики, у Вінниці — два виробничі майданчики і молочний завод, фабрики у Литві та Угорщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 11:59
И где же с"""а при союзе учили на политологов и политтехнолов(я вибачаюсь за чужеродне нарєчіє) но задрали тупые умники,.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus