USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто рятуватиме фінансування профтехосвіти на Волині

1 Лютого 2016 11:44
Оскільки питання фінансування закладів профтехосвіти лише з обласного та місцевих бюджетів є проблемним, допомоги чекатимуть від внесення змін до держбюджету.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 лютого.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, у четвер відбулася нарада у Міністерстві фінансів, під час якої йшлося про фінансування закладів профтехосвіти.

Так, у Міністерстві освіти пропонують передбачити трансферт для регіону на фінансування закладів профтехосвіти. Цю пропозицію підтримує голова Верховної Ради. На певний період до вирішення питання просять передбачити певні асигнування для виплати зарплат та стипендій працівникам та студентам цих закладів. Один зі шляхів вирішення проблеми – субвенція з держбюджету.

Доки готують закон про профтехосвіту, потрібно створити регіональні групи з вивчення діяльності ПТУ. Протягом першого кварталу року планують промоніторити ситуацію та визначити, які заклади та професії потрібні в області. Рішення на державному рівні можуть ухвалити наприкінці лютого.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що звертатиметься в прокуратуру у випадку недотримання міськими головами норм закону. Йдеться про обов’язкове передбачення фінансування закладів профтехосвіти на перший квартал з місцевих бюджетів .

Так, він обурився тим, що мерія Нововолинська не хоче фінансувати училище, мотивуючи це тим, що воно розташоване за межами міста (хоча зареєстроване у Нововолинську). З його слів, зауважень від облради до позиції ОДА не було, натомість «випендрюються» лише міські голови.

На це міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков зазначив, що у законі про держбюджет йдеться про утримання тих закладів, які не зареєстровані, а саме розташовані на території міст. Таке трактування закону не сподобалося голові ОДА і він пообіцяв підняти дані про те, скільки місто отримало надходжень від цього навчального закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 2 Лютого 2016 14:01
В рамках децентралізації повноважень центральних органів влади Урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідну постанову прийнято на засіданні 20 січня 2016 року. Прийняті зміни дадуть ширші повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування і районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів. http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248776395&cat_id=244276429

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus