USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кіберексперт оцінив збитки від вірусу «Пєтя» у світі

30 Червня 2017 12:28
Експерт із інформаційної безпеки та протидії кіберзагрозам Віталій Якушев розповів, що від атаки вірусу Petya.A у світі постраждало понад 60 країн.

Про це вона заявила в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1, - інформує ТСН.

Збитки від атаки вірусу він оцінив у 8 млрд доларів.

Також, за його словами, перша велика хакерська атака в Україні відбулася в 2014 році на інформаційні системи ЦВК.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про, що в Україні було інфіковано 12,5 тисяч комп'ютерів. За словами фахівців компанії, хакерську атаку було здійснено за допомогою віруса-здирника, що є новим варіантом Ransom:Win32/Petya, однак у той же час витонченішим за свого попередника. У Microsoft підтвердили провину софту M.E.Doc, який використовують у бухгалтерії та який створила українська компанія.

Загалом вірус виявився не таким "злим", як WCry: тоді постраждало до 300 тисяч комп'ютерів у 150 країнах, зловмисники отримали понад 100 тисяч доларів, щоправда в межах України ця хакерська атака була найбільшою в історії. Збитки від вірусу WannaCry оцінили в мільярд доларів.

Нагадаємо, вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus