USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Клімчук хоче співати на «Бандерштаті»

28 Грудня 2011 17:46
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук бажає прийти з гітарою на фестиваль «Бандерштат» і виконати пісню. Депутат облради Ігор Гузь, який, водночас, є головою оргкомітету мистецької події, погодився.
Про це йшлося 28 грудня під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики облради.
Гузь запропонував передбачити в обласному бюджеті на 2012 рік у програмі підтримки молоді 30 тисяч гривень на проведення фестивалю українського духу «Бандерштат».
З його слів, він хоче, аби депутати «прописали» в документі окремим рядком фінансування дійства. Мовляв, минулоріч Клімчук пообіцяв виділити гроші, але згодом передумав. «Ми узгодили з Зайченком (начальник управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Микола Зайченко, - «ВН») всі деталі щодо виділення грошей. Однак, у нього не знайшлося волі це зробити, бо не було вказівки від Клімчука», - розповів депутат.
Губернатор жартома відповів: «Хіба так було?... Я готовий підтримати фестиваль. Я – за. Приїду, потусуюся. Можна, Ігор? Але дамо тільки 25 тисяч».
Той відповів ствердно.
Однак, певні заперечення виникли в заступника голови ОДА Олександра Курилюка. Він зауважив, що всі гроші, які управління молоді виділяє на заходи, ділять на конкурсі проектів громадських організацій. «Хай подають заявку», - сказав чиновник.
Згодом він додав, що фестиваль – це комерційний захід. «Було б доцільно, аби з коштів управління культури йшло фінансування», - запропонував Курилюк.
На цю репліку зауваження виникли вже у начальника управління культури та туризму ОДА Володимира Лисюка. Посадовець повідомив, що в 2012 році на культурні заходи в регіоні потрібно 700 тисяч гривень, а передбачили в бюджеті – 500 тисяч. «Де я візьму ці 30 тисяч?» - бідкався чиновник.
Тоді Клімчук запитав у Гузя: «Яка ідеологія фестивалю?»
Депутат відповів, мовляв, у мистецького дійства широка програма, яка носить чітке українське спрямування.
Губернатора також зацікавило, чи може він прийти з гітарою на дійство та заспівати композицію зі словами «Милая моя, солнышко лесное…»
«Фронтовик» нагадав, що до програми фесту входять пісні виключно українською мовою.
«А якщо я перекладу?» - запитав Клімчук.
«Тоді заперечень немає», - з усмішкою відповів Гузь.
Після тривалих суперечок голова ОДА запропонував знайти в обласній казні 100 тисяч гривень та створити так званий «загальний пул», провести конкурс і розділити ці кошти. «Навіщо нам рішенням сесії виділяти якийсь один захід. Недофінансування йде по більшості мистецьких подій. Нехай всі оргкомітети подадуть заявки і ми розділимо ці гроші», - зазначив Клімчук.
Однак, Гузя це обурило.
«На Волині 20 фестивалів, які ви фінансуєте з обласного бюджету. Хай буде 21», - зауважив «фронтовик».
Зрештою, губернатор сказав, що на управління культури перерахують 50 тисяч гривень. «Генеральним розпорядником коштів буде Лисюк. Хай він розбирається», - сказав Клімчук.
Втім, Гузя така пропозиція не влаштувала. Він вважає, що повториться цьогорічний сценарій. А саме – голова ОДА не погодить виділення коштів і обласна влада знову не підтримає «Бандерштат».
Зрештою, депутати вирішили рекомендувати колегам додатково передбачити у бюджеті Волині на 2012 рік для управління культури та туризму ОДА на проведення культурних заходів 50 тисяч гривень, з яких 25 тисяч – на фестиваль «Бандерштат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Наталька Показати IP 28 Грудня 2011 18:24
Клімчук молодець, чуство гумора в нього не відібрати.
семен Показати IP 28 Грудня 2011 21:56
взагалі то голова ОДА - це не посада для гумориста, а Клімчук просто цинічний. Єдине, що він міг би заспівати, так це партійний гімн ПР - "Мурку". І за це Героя України в Янука заслужити
Каріна Показати IP 28 Грудня 2011 22:47
таки виділять тих 25 тисяч. Сьогодні питання про надання коштів Бандерштату, задане Данильчуком, 2 рази відхиляли
якого... Показати IP 29 Грудня 2011 08:15
скажіть мені будь ласка, чому обладміністрація повинна видяляти кошти на фестиваль Бандерштат? це захід на який продають квитки, чому організатори не хочуть зробити це так як роблять в інших регіонах, наприклад фест Захід збирає набагато крутіші гурти, а гроші з бюджету не просять. А тут є два депутати, один в міській раді лобіює питання Бандерштату інший в облраді питання Бандерштату). От мені цікаво, це Гузю питання Бандерштату підняли його виборці зі Старовижівського району???
Мирослава до якого... Показати IP 29 Грудня 2011 09:31
Бо на фесті Захід платять тільки цим козирним гуртам, а молоді гурти там "кидають". На Бандерштаті все чесно у цьому плані.
Іван до якого... Показати IP 29 Грудня 2011 11:17
Фестиваль щорічно залучає до Луцька 3-4 тисячі туристів, які тут їдять, купують сувеніри і лишають бабло у Луцьку. То варто підтримувати такі заходи чи ні?
хз Показати IP 29 Грудня 2011 08:40
Барис Петрович, адназначна - зачот! цікавить інше... шо можна зробити за 30 тис??? чому гусь просить саме таку суму? прикро та сумно з того, шо вся любоф гуся до Батьківщини обмежується цим фєстівальом та балаканиною з трибуни, він напевно вже й забув звідки обирався, хто його виборці і шо він для них зробив... га га га...)
Дмитро Показати IP 29 Грудня 2011 12:55
Одного не зрозумів, це захід ОДА, чи захід обл ради чи НацАльянсу чи Гузя? Посніть хтось хто знає!
КПУ Показати IP 29 Грудня 2011 13:58
Вот и красного Игорька купили!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus