USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Клімчук пообіцяв держустановам найдешевше у світі борошно

2 Березня 2011 17:47
Для того, аби державі установи Волині купували борошно за «найнижчою у світі ціною», зерно зі страхового регіонального запасу вирішили продати саме їм.
Про це 2 березня під час засідання колегії головного управління Держкомзему у Волинській області повідомив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.
Він зазначив, що Волинська область є єдиною в Україні, що має реальний страховий регіональний запас зерна жита та пшениці до двох тисяч тонн.
За рішення голови облдержадміністрації Бориса Клімчука вирішено продати це борошно державним установам. Зокрема, борошно вищого ґатунку по 2,2 гривні за кілограм, першого ґатунку – по 2, 15 гривні, житнє – по 2, 01 гривні.
За словами Клімчука, таке рішення було спровоковане тим, аби зменшити корупційні ризики.
«Ми не боремося з корупцією – ми створюємо умови, аби її не було. Боротися діло таке – «удел слабаков». Вони борються віками, як відомий літературний герой з вітряками. І Володимир Миколайович (Володимир Троц – заступник прокурора області, – «ВН»), якщо будуть навіть в цьому випадку порушені тендерні процедури чи установлені порядки закупівель – що стосується муки для бюджетних установ, – то будь ласка, ми даємо найнижчу в світі ціну. І до біса тут тендер, коли купляється державною установою за найнижчою ціною», – прокоментував Клімчук.
Громадянам, які купують борошно в магазинах та на ринках, Карпюк порадив не витрачати більше 3,5 гривні за кілограм. За словами Клімчука, таких спекулятивних цін, які існували нещодавно на ринках області, немає. Залишилися лише в деяких гіпермаркетах.
«Оптовики купували по 3,5 – по 4 і хочуть ще заробити. А ми кажемо, що, якби – пробачте. Зараз будемо кликати головних менеджерів наших гіпермаркетів. І це їхня проблема. Це їхня бізнесова проблема. Не треба вигравати дуже часто – бо загубиш партнера», – зазначив губернатор.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus