USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кого підтримають в рамках програми розвитку АПК на Волині

11 Травня 2016 16:21
Порядок надання та використання коштів обласного бюджету у рамках програми розвитку агропромислового комплексу Волині презентували депутатам облради: підтримку зосередять на малих формах господарювання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 травня.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, на виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки департамент розробив два порядки надання і використання коштів з обласного бюджету. Так, за кошти обласного бюджету передбачене часткове відшкодування відсотків за кредити, які будуть брати фермери та особисті селянські господарства на будівництво та реконструкцію міні-доїльних залів молокопроводів, придбання тракторів класу 1,4, будівництво та реконструкцію картопле- та овочесховищ, забійних цехів, молодим особам до 35 років на започаткування свого бізнесу. Інший порядок передбачає співфінансування на рівні 50% з обласного та місцевих бюджетів. Акцент зробили на малі форми господарювання.

Під час розробки комплексної програми використали досвід Польщі (програму розвитку сільських територій на 2014-2020 роки) щодо підтримки молодих підприємців, екологічно чистої продукції тощо.


Депутат Валентина Касарда запитала, чи зможе скористатися підтримкою у межах вказаної програми санаторій «Пролісок», який має підсобне господарство (наприклад, свиноферму та теплицю).

Юрій Горбенко зазначив, що для цього можна внести зміни у комплексну програму.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
агроінвест Показати IP 11 Травня 2016 16:39
касарда повинна вже знати, що сататорій не є сільськогосподарським підприємством, це ж санаторій...
бе Показати IP 11 Травня 2016 18:12
а що ці депутати кращі інших ? кому захочуть -тому і дадуть особливо особам наближеним .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus