USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому гарячої води у Луцьку по буднях чекати не варто

9 Жовтня 2014 09:10
Відновити постачання гарячої води в помешкання лучан ДКП «Луцьктепло» зможе лише після того, як держава компенсує дефіцит газу та пом’якшить ліміти на його використання.

Про це мер Луцька розповів місцевим жителям під час огляду відремонтованого двору у мікрорайоні ДПЗ.

Як розповів очільник міста Микола Романюк, за станом на сьогодні ліміт на використання блакитного палива становить 8-9 мільйонів кубів на опалювальний сезон 2014 – 2015 року. А тому про гарячу воду на кожен день поки не може бути мови, оскільки близько 12 мільйонів кубів щомісяця потрібно буде на опалювання в квартирах лучан.
А тому для виконання лімітів гарячу воду дають 2 рази на тиждень – у суботу та неділю. Та навіть це, зі слів Романюка, створює певні проблеми – чимало газу витрачають на те, щоб підігріти воду у трубах (а їх у місті – близько 240 кілометрів). Разом з тим, гаряча вода обліковується лише тоді, коли потрапляє в квартиру. Тому за підігрів води ніхто кошти не компенсує.

Саме тому, зі слів мера, не можна подавати гарячу воду двічі на тиждень - в середу і суботу, як цього просили містяни.
Градоначальник попросив лучан поставитися до ситуації із розумінням. Бо, з його слів, не менші проблеми відтепер і в ДКП «Луцьктепло». Адже містяни не платять за гарячу воду, бо не користуються нею. А це, своєю чергою, за місяць стане причиною відсутності надходжень в бюджет підприємства.

Зі слів Миколи Романюка, у цьому випадку буде складно виплачувати заробітну плату працівникам ДТП «Луцьктепло», а тому їх будуть частково переводити на чотирьохденний та триденний робочий тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 9 Жовтня 2014 09:26
Проблем з газом би не було,якби населення платило повну ціну газ. Згідно злочинного пакту Тимошенко-Путін, ціна становить 6 грн.за куб, а населення платить близько 1 грн. Решту держава компенсує з податків,грабуючи пенсіонерів та пільговиків.
Корінний лучанин до лучани Показати IP 9 Жовтня 2014 10:05
Ти такий розумний заднім числом, що аж страшно!!!Може ти піднімеш пенсії та зарплати, а потім будеш урівнювати ціни на газ. Газ ніколи дешевим не був, це населення влада всі роки так заспокоювала та робила імітацію якогось благополуччя в цьому питанні. Газ зараз став розмінною монетою у ПОЛІТИЦІ.
.уяни до лучани Показати IP 9 Жовтня 2014 10:16
"грабують пенсіонерів і пільговиків..."? Пора тобі зав'язувати з важкими наркотиками. Народ не повинен платити ринкову ціну за газ, адже власником усіх надр на території України є сам НАРОД! Отже, ми повинні оплачувати лише вартість видобутку та транспортування.
Анонім до лучани Показати IP 9 Жовтня 2014 12:21
от читаю твої повідомлення і дивуюсь, ти готовий платити по 6ість?
віта Показати IP 9 Жовтня 2014 09:27
а чому там бунда ще стоїть? біля романюка
ненсі до віта Показати IP 9 Жовтня 2014 09:40
що, жаба душить що не ти???
Лол до ненсі Показати IP 9 Жовтня 2014 09:42
Рано или поздно, они испытают мусорные баки на прочность)
Джулія Показати IP 9 Жовтня 2014 09:51
"...містяни не платять за гарячу воду, бо не користуються нею". П.Романюк вирішив створити конкуренцію Кличку по "змістовних" висловлюваннях :-)))))))))))) ?
Anonymous Показати IP 9 Жовтня 2014 10:01
В Словаччині газ купуємо, в Норвегії купуємо, Угорщина відновлює газопостачання в Україну, власний газ,(на Волині!!!!) є, а наша влвда, як і попередні 23 роки, пердолить народ в хвіст і гриву, списуючи все на "кризу" і війну. Чому підприємствам олігархів газ тече рікою, постачається в Луганду і ДНР та Крим, а ми маємо сидіти і сопіти в 2 дірки? Аналогічно з електроенергією - при тому, що ми її ЕКСПОРТУЄМО куди не лінь, населенню відключати треба - бач, навантаження велике! Та на змушуйте людей ставити бойлери та обігрівачі, ідіоти! З доларом ситуація викликана теж не війною, а недолугим керівництвом Нацбанку. В тій же Грузії ніякий долар нікуди не стрибав і під час війни. Друкуємо? Не вистачає на зарплати людям, яких "дьорнули" в армію? Боїтеся бунту? Так отож... Хоча з опаленням якраз все ОК - на біса опалення зараз, коли і так в хаті досить тепло? Щоб люди з відкритими вікнами спали, і опалювали вулицю? А от гаряча вода, точніше її відсутність у державі, що прагне в Європу - це, даруйте, пипець! Ну не дали ви води людині, то так газ зекономили (на вашу думку), аж всратися можна - люди, щоб не сидіти немитими-неголеними, воду НАГРІЮТЬ на ГАЗОВІЙ чи електроплиті (що рідкість), або бойлером! Економія пре! Цікаво, розумники, які видають подібні рішення, самі миються в тазиках чи холодною водою? Ну і суперприкол від мера - за НАГРІВ води в ТРУБАХ йому ніхто не платить... А ти попробуй народ заставити платити ще й за це, і побачиш, як скоро і в Луцьку відбудеться TrashBucketChallenge! Смітнички біля міськради вже є, діло за громадою.
лучани до Anonymous Показати IP 9 Жовтня 2014 10:29
Ти обрав цю владу. Тебе і таких ,як ти потрібно у смітник.
,бригадир Показати IP 9 Жовтня 2014 10:05
На х*ра така влада ср*на у Рівному вода гаряча е ....
Полішук Показати IP 9 Жовтня 2014 11:43
Цікаво, як без лічильника "Волинь газ" знає що я грію воду, щоб помитися, на газі а не бойлером, або кип'ятильником. При цьому Збільшує від "фанаря" плату за газ. Мотивуючи це тим що гарячої води немає. Не подобається - ставте лічильник, така їхня аргументація. Сума не велика, для мого сімейного бюджету не критична, але такий перерахунок по всьому місту!!! Це нормально, як вважаєте?
ВОВК до Полішук Показати IP 9 Жовтня 2014 16:31
Повірте вже мені "Волиньгаз" все знає і бачить, у нього скрізь вуха і очі :) А не подобається - ставте лічильник !
В рівному Показати IP 9 Жовтня 2014 13:17
В рівному гаряча вода є, бо там немає казачек. Рівнечани своїм бунтом заставили міського голову зняти її з посади директора рівнетепло, та вона знайшла місце в луцьку, де її кришує романюк. Доводять підприємство до банкрутства і гроші ділять між собою. Втрати підприємства за нагрів мереж ніхто не компенсує. Ось вам і законний привід накрутити борги для підприємства. Потім, можливо, романюк буде нагінати депутатів міськради, щоб дати допомогу Луцьктеплу з міського бюджету, як зробив це в серпні місяці. А це наші з вами гроші, які романюк поділить з казачек. Це не відремонтовані дороги, садочки, невиплата надбавок вчителям, лікарям. Ось така в них аргументація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus