USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучанам виявилось замало двору за 2 мільйони гривень

8 Жовтня 2014 20:05
Жителям будинків на вулиці Шота Руставелі виявилось недостатньо ремонту двору, на який витратили 2,4 мільйона гривень – люди попрохали відремонтувати доріжку до заводу, освітити її та розібратись з місцевими пияками.

Про це стало відомо під час огляду відремонтованих дворів сьогодні, 8 жовтня.

Як стверджуе міська влада, асфальтне покриття у дворах будинків за номерами 9, 11, 13, 13а, 13б та 13в обійшлося у 2 мільйони 216 тисяч гривень.
136 тисяч гривень вартувало встановлення 21 електроопори, 44 світильників та близько півтора кілометра кабелю.

Приблизно 60 тисяч гривень витратили на закупівлю інвентарю для дитячого майданчика та його облаштування, а ще 47 тисяч на капітальний ремонт спортивного майданчика. Для малюків у дворах встановили гойдалки, пісочниці та ігрові комплекси – на це пішло близько 15 тисяч гривень.
Місцеві жителі подякували Луцькому міському голові Миколі Романюку за те, що у непростий для держави час вдалось «вибити» кошти на ремонт двору. Посадовець жартома зазначив, що через велику вартість його облаштування мерія відмовилась від деяких інших витрат. Також зауважив, що, розпочинаючи ремонтні роботи, комунальники планували набагато менший обсяг робіт.

Попри це, місцеві жителі поскаржились владі на те, що каруселі для дітей швидко ламаються, бо деякі дорослі розпивають спиртні напої на лавочках, після чого йдуть кататись на гойдалках. На такі скарги, міський очільник порадив стежити за майном двору його жителям та відразу повідомляти про схожі правопорушення дільничному інспектору міліції.

Великою проблемою, зі слів місцевих, стало те, що працівники ТзОВ «Луцькавтодор – Сервіс», які виконували ремонт, не облаштували метр пішохідної доріжки.
Жителі будинку №9 стверджують, що доріжка для них вкрай необхідна, оскільки це дозволяє їм скорочувати шлях через двір. На що Микола Романюк відповів, що її взагалі немає у плані прибудинкової території, тому працівники свідомо не ремонтували доріжки.
Проте мер пообіцяв це питання вирішити.

Також мешканці вищезазначених будинків попрохали комунальників відремонтувати електроопори біля доріжки, яка веде до підшипникового заводу. Мовляв, нею близько 30 років люди ходять на роботу і додому, проте десь півроку тому там перестали працювати ліхтарі. Міський голова пообіцяв, що за два тижні «проблемні» ліхтарі приведуть до ладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
читач Показати IP 8 Жовтня 2014 20:17
А до кого люди звертаються, апелюють, чому немає на фото?!
луцьк Показати IP 8 Жовтня 2014 21:24
А чому іменно їхній двір, а не інші? Хотілось би знати!!! За які такі заслуги?
Всезнайко Показати IP 8 Жовтня 2014 21:27
Майдан допоможе...
Аліна Показати IP 8 Жовтня 2014 21:58
До кого звертатися, щоб відремонтували двір? На вул. Винниченка жодного нормального двору! Центр міста, а дитячі майданчики в жахливому стані, про асфальтне покриття в дворах взагалі промовчу...
цирк Показати IP 8 Жовтня 2014 22:57
Приблизно 60 тисяч гривень витратили на закупівлю інвентарю для дитячого майданчика та його облаштування, а ще 47 тисяч на капітальний ремонт спортивного майданчика. Для малюків у дворах встановили гойдалки, пісочниці та ігрові комплекси – на це пішло близько 15 тисяч гривень - на 4 труби і 4 дошки для пісочниці - 122 тисячі гривень - не забагато? Можливо сформувати незалежну експертизу і порахувати, скільки це коштує по-справжньому?
марія-цирку Показати IP 9 Жовтня 2014 11:38
А може нарешті місцеві жителі і самі за порядком у своєму дворі будуть стежити? Всі їм все винні-люди ,як мед-той ложкою?
Ирина Показати IP 9 Жовтня 2014 12:09
коментар було видалено
Тетяна Показати IP 10 Жовтня 2014 10:04
Дякую усім причетним до ремонту доріг та прибудинкових територій на вул. Шота Руставелі. Такого порядку і краси не було тут давно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus