USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Комунальники не дозволяють лучанам економити

16 Жовтня 2013 22:08
Тему лічильників опалення обговорили 16 жовтня під час засідання громадської ради при Волинському відділенні Антимонопольного комітету України.

«Багато лучан хотіли би встановити в помешканнях лічильники тепла. Але їм комунальні підприємства не дозволяють це робити, бо лічильник передбачає кран. А це захотів – відкрив, захотів – закрив. Від цього впаде дохід. Зокрема, не дозволяють встановлення в багатоповерхівках. Це є порушення прав людини, бо кожна особа має право економити», − наголосив виконавчий директор Волинської обласної спілки промисловців та підприємців Юрій Анцух.

Заступник голови Громадської ради при обласному тервідділенні АМКУ Василь Дутко додав: «Люди, в яких квартири посередині будинку зможуть взагалі не платити, а жити за рахунок тепла сусідів».

Зазначимо, що комунальні підприємства, що постачають тепло є природними монополістами і вони диктують правила гри на ринку.

Своєю чергою, голова обласного тервідділення АМКУ Віктор Гупало зазначив, що вони постійно перевіряють природних монополістів.

«У більшості випадків підприємства визнають, що вони перегнули палку і виправляють порушення, − розповів Віктор Гупало.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 17 Жовтня 2013 01:10
Ужгород вже давно повністю перейшов на автономне опалення. І люди повністю задоволені. Наші ж упирі все ніяк не нажеруться, все тицяють людям якимись папірцями з заборонами. Ще б пак, така годівниця: 230 000 населення, більшість якого живе в багатоповерхівках - це ж скільки баранів можна стригти!
Нюра до Василь Показати IP 17 Жовтня 2013 10:56
В нас теж можна відмовитись від централізованого опалення, але по закону це не може зробити окрема квартира, а лише цілим будинком дозволяється.
АГА Показати IP 17 Жовтня 2013 10:53
Причому тут комунальники? Почитайте постанову КМУ №630 де все чітко написано за який умов можна встановити тепловий лічильник у квартирі. Всі претензії висловлюйте КМУ, а не комунальників постійно у всьому звинувачуєте!!!
Бугу до АГА Показати IP 18 Жовтня 2013 00:02
Тролиш за комунальників УПИРЯКА
Тарас Показати IP 17 Жовтня 2013 11:24
Щоб встановити автономку, треба великі гроші, а на мінімалку цього не купишь. І такий бідний стан у майже 90% населення багатоповерхівок. А якщо хтось і крутий, то нехай всіх мешканців будинку переводить на автономку, люди будуть вдячні, розрахуються мабудь через років 100.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus