USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Контролювати витрати бюджету Луцька хочуть, залучивши громадськість

17 Січня 2016 16:39
Для контролю за прозорістю використання бюджетних коштів пропонують створити комісію, що вивчатиме акти виконаних робіт.

Про це йшлося під час обговорення бюджету міста на 2016 рік у рамках третього пленарного засідання другої сесії міськради 15 січня.

З метою забезпечення прозорості витрачання коштів, на думку депутата Сергія Були, варто створити комісію, що відслідковувала б використання коштів по факту. З його слів, депутати зіткнулися з тим, що кошториси їм надають у вигляді формальних відписок, які містять нормативи, а не інформацію про реальне використання матеріалів. Він пропонував створити комісію, до якої увійшли б громадські діячі, журналісти, представники різних фракцій міськради та працівники її виконавчих органів. Комісія матиме на меті перевірку актів виконаних робіт.
Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що інформація про використання коштів оприлюднюється на веб-сайті міської ради. З її слів, відповідальність за ефективність використання коштів нині несе працівник, який підписує акт виконаних робіт.

Депутат зауважив, що цифри на сайті нічого не скажуть пересічному мешканцю міста. Доцільність використання коштів побачити не можна – кошторис дається відповідно до нормативу, хоча реальний показник може бути зовсім іншим. Саме тому виникає доцільність перевірки того, чи справді передбачені в кошторисі роботи були зроблені.

Міський голова Микола Романюк погодився з ідеєю створення такої комісії, зауваживши, що до її складу повинні входити професіонали.

Сергій Була зазначив, що йдеться загалом про комунальні підприємства міста. Перед тим, як здійснювати оплату на суму понад 100 тисяч гривень, він пропонував перевіряти акти виконаних робіт.

Говорячи про надходження до бюджету, він пропонував перевіряти обсяги будівництва, оскільки відбувається заниження витрат і як наслідок – ненадходження коштів у бюджет. У проекті бюджету на 2016 рік передбачене зменшення суми надходжень до бюджету від пайової участі у будівництві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Депутат і платник по Показати IP 17 Січня 2016 18:05
І ми в м.Горохові і районі за прозорість використання бюджетних коштів і пропонуюємо створити комісіЇ, що вивчатимуть акти виконаних робіт. Будемо контролювати витрати Горохівського міського бюджету... заробітну плату голови, заступників , секретаря і працівників !!! А то в міській раді затверджують і нараховують по 70-90 тис.грн. в рік .
Анонім до Депутат і платник по Показати IP 18 Січня 2016 08:24
Була Козюра Романюк то перші злодії в міськраді
Хана корупції Показати IP 17 Січня 2016 18:16
Когда пчела кого-нибудь ужалит, она умирает. Вот бы и у людей так. Сделал гадость — сразу сдох.
Анонім до Хана корупції Показати IP 17 Січня 2016 20:26
А по какому критерию Ваша Светлость собирается определять действо, относящееся к "сделал гадость"? Например, относятся ли к этому критерию 1)"принес домой левые деньги" 2)"вынес деньги из дома и раздал нищим". Просто это те случаи, взятые как примеры, когда от конкретного действа одним хорошо, а другим плохо.
житель планети Показати IP 17 Січня 2016 18:18
​Жизнь давно бы на Земле исчезла...
Анонім Показати IP 17 Січня 2016 19:01
"на думку депутата Сергія Були, варто" не довіряти самому депутату Сергію Булі, бо він сам каже, що для контролю якості його роботи потрібен зовнішній наглядач.
Анонім Показати IP 17 Січня 2016 19:36
На злодію і шапка горить.Була за будинок на Соборності відповідатимеш?Чи за міський бюджет будуть його відбудовувати, а ти будеш виконані акти перевіряти?
була Сергій Показати IP 17 Січня 2016 20:37
Я багато що побудував і знаю, як можна віводіті кошти і несплачувати податки, тому така комисия дуже потрибна в Луцький міськраді. Все такі тепер я у бюджетний комісії....
троль Показати IP 17 Січня 2016 20:53
Аноніму. А за який будинок той, що за чи збоку ЗАГСУ??? О то Була землі накрав... Знає як красти, тому і хоче перевіряти. Шановний себе перевірте, а то кажуть, що Бамбула чуть в тюрягу не сів за свою стойку на Соборності,16... Дааа, хабар для прокурора і Сергійко в депутати...
*** до троль Показати IP 18 Січня 2016 00:19
тюрма за ним плаче - той ще прохіндей. Дивуюсь, хто за нього взагалі голосував
Сергій Показати IP 17 Січня 2016 20:55
Нестидно, Була коли ти нам за виконані роботи заплатиш, себе проконтролюй
Анонім Показати IP 17 Січня 2016 23:30
Ну и ну: "оскільки відбувається заниження витрат і як наслідок – ненадходження коштів у бюджет." - Кто либо мне сможет привести пример, когда исполнителю работы выгодно занижать стоимость своей работы?
дивно Показати IP 18 Січня 2016 02:36
Цікаво, люди, які пишуть коментарі, хоча б трішки орієнтуються в тому, що пишуть????? Але жаба......росте швидко, особливо тоді, коли лежиш на дивані і рахуєш, хто і скільки заробив.
Милозвучна мова Показати IP 18 Січня 2016 09:53
Цікаво, ті, хто пишуть коментарі в школі вчились?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus