USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Користувачі WebMoney масово знімають гроші з рахунків

13 Червня 2013 09:50
У київському офісі системи інтернет-розрахунків WebMoney.UA, за допомогою якої в Мережі тисячі людей платять за покупки, «комуналку», мобільний зв'язок та інше, пройшов податковий обшук. Гроші людей і компаній (наприклад, численних інтернет-магазинів), які зберігалися на рахунках, заблоковані. Це, як повідомляє Міністерство доходів і зборів України, 60 млн грн, - пише Сегодня.
«Працівники підрозділів фінансових розслідувань виявили значні порушення в діяльності ТОВ, яке забезпечувало роботу платіжної системи Web Money Transfer на території України. До того ж встановлено, що правила діяльності даної платіжної системи не узгоджувалися з НБУ», - сказали у міністерстві. Там також додали, що слідчі дії тривають, в перспективі справу відправлять до суду.
Цю інформацію підтвердили в департаменті зі зв'язків з громадськістю WebMoney. Повідомили, що з офісу вилучили «тестове комп'ютерне обладнання», а адвокати компанії аналізують дії податкової. І запевнили, що всі транзакції по платіжній системі зараз проходять у повному обсязі. Сайт компанії поки працює.

Користувачі цієї системи - інтернет-магазини, провайдери інформпослуг і фізичні особи.
«У компанії WebMoney кажуть, що у них 2 мільйони користувачів в Україні. Це досить багато. Хаосу на нашому ринку не буде, але труднощі виникнуть. Багато користувачів, чиї рахунки заблоковані, - в паніці. Деякі пробують виводити свої гроші, і у них виходить, а рахунки інших - заблоковані. Мабуть, це залежить від того, на яких серверах знаходяться рахунки, а значить не можна сказати, що всі заблоковані», - розповів президент Асоціації учасників електронного бізнесу України Юрій Чайка.
Вже вчора в інтернеті тему обговорювали на десятках форумів.
«Я користувався електронним гаманцем WebMoney кілька років. Це досить зручно. Так само платив і за покупки в інтернет-магазинах. Я встиг вивести свої гроші. Але тепер, напевно, доведеться користуватися іншою системою», - розповів користувач Микола Недашковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дарт Вейдерчук Показати IP 14 Червня 2013 17:10
Будущее уже наступило. Но прошлое пытается бороться с ним с помощью дубины....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus